Arkistoidut uutiset ja tiedotteet
 • Maalari Jenny liiteli SM-kultaa ja PM-pronssia (julkaistu 4.4.2016)
  Lapin ammattiopistossa maalariksi opiskeleva Jenny Rautionaho voitti viime viikonloppuna Taivalkoskella naisten mäkihypyn SM-kultaa. Virossa alle 20-vuotiaitten Pohjoismaitten mestaruuskisoista taas kaulaan ripustettiin pronssia.
 • Mestarin Alku aloittaa lämpimän ruuan myynnin (julkaistu 3.3.2016)
  Viikosta 11 lähtien Elintarvikemyymälä Mestarin Alku Jänkätiellä aloittaa kerran viikossa tapahtuvan lämminruokamyynnin. Myymälässä on tuolloin myytävänä lämmintä ruokaa mukaan edulliseen hintaan.
 • Edulapilta Taitaja-kilpailuihin iso joukkue (julkaistu 26.2.2016)
  Lapin ammattiopistossa opiskeleva, Sevettijärveltä kotoisin oleva Juuso Fofonoff on yksi Edulapin 14 edustajasta ammattitaidon SM-kilpailuissa Seinäjoella. Fofonoff kilpailee finaalissa puusepän lajissa. Tänä keväänä Edulapin oppilaitoksista, eli Lapin ammattiopistosta ja Lapin matkailuopistosta on mukana ennätyssuuri joukkue. Semifinaalit menivät hienosti!
 • Yhteishaku on alkanut (julkaistu 23.2.2016)
  Yhteishaku toisen asteen kouluihin on alkanut tällä viikolla ja nuorilla on taas tärkeä valinnan paikka edessä. Www.edulappi.fi -sivusto auttaa opiskelupaikan valinnassa Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston ja Lapin urheiluopiston tarjonnasta. Yhteishaku kestää 15. maaliskuuta saakka.
 • Glamourin taikojat (julkaistu 19.2.2016)
  Parturi-kampaajiksi ja kosmetologeiksi opiskelevat heräsivät sinä helmikuun aamuna tavallistakin aikaisemmin kouluun. Tämän aamun asiakkaille ei tehty mitään tavallisia kampauksia ja perusmeikkejä vaan heistä piti taikoa kuninkaallisten veroisia ilmestyksiä - oli nimittäin vanhojen päivän aamu.
 • Luonnonraaka-aineissa suuret mahdollisuudet – lainsäädäntö jarruttaa (julkaistu 17.2.2016)
  Luonnonvara-ala ja luonnonraaka-aineista valmistetut tuotteet ovat hyvässä nousussa. Raaka-ainetta Lapin luonnossa riittää ja villiruuan arvostus on noussut kotimaassa ja maailmalla kohisten. Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä vieraili Lapin ammattiopiston Kemijärven toimipisteessä tutustumassa luonnonvaratuottajien osaamiseen.
 • Verkkomateriaalia usealle alalle RSGAE-hankkeelta (julkaistu 11.2.2016)
  Ready Study Go Around Europe (RSGAE)-hankkeessa vuosina 2013 - 2015 laadittu lastenhoidon ja vanhustenhoidon verkkomateriaali on valmiina käytettäväksi muun aineiston ohella www.rsgo.eu -sivustolla.
 • Lentokoneasentajat tenttivät nyt teorian sähköisesti (julkaistu 10.2.2016)
  Lapin ammattiopiston lentokoneasentajakoulutus on ottanut käyttöön sähköiset teoriakokeet. Kokeet tehdään jatkossa teoriakoeohjelmalla, jonka avulla hallitaan koekysymyspankkia, kokeiden suorittamista ja koetulosten tilastointia. Opiskelijat ja opettajat ovat uudistuksesta mielissään.
 • LAO:n Arto Hakasalolle metsätaidon Suomen mestaruus! (julkaistu 10.2.2016)
  Lapin ammattiopiston Arto Hakasalo voitti 5. helmikuuta käydyn metsäopetuksen metsätaidon SM-kilpailun Rovaniemen Ounasvaaralla. Arto opiskelee aikuisopiskelijana metsäenergiatuottajaksi.
 • Pajapäivä auttaa kohti ammattia (julkaistu 29.1.2016)
  Rantavitikan 8-luokkalaiset pääsivät kokeilemaan eri ammattien työvälineitä, työtehtäviä sekä alojen opiskelua Jokiväylän toimipisteen Pajapäivänä. Vaikka Rantavitikan koulu on aivan Lapin ammattiopiston toimipisteen lähituntumassa, ovat monet alat ja niihin opiskelu peruskoululaisille outoja.
 • Sodankylässä vietettiin avoimia ovia messujen ohessa (julkaistu 22.1.2016)
  Lapin ammattiopiston Sodankylän toimipisteessä järjestettiin tammikuussa jo 18. Pohjois-Suomen koulutus- ja rekrytointimessut. Messut, sekä samana päivänä pidetyt avoimet ovet, ovat perinteisesti olleet opiskelijoiden voimannäyte. Päävastuussa messujen järjestämisessä ovat Sodankylän toimipisteen liiketalouden opiskelijat.
 • Kolari mukaan Rovaniemen koulutuskuntayhtymään (julkaistu 19.1.2016)
  Kolarin kunta on liittynyt Rovaniemen koulutuskuntayhtymään vuoden 2016 alussa. Kemijärven ja Rovaniemen kaupunginvaltuustot sekä Kittilän, Ranuan ja Sodankylän kunnanvaltuustot hyväksyivät syksyn 2015 aikana Kolarin kunnan liittymisen.
 • Ovet avoinna Pohjois-Suomen koulutus- ja rekrytointimessuilla 20.1. (julkaistu 18.1.2016)
  Lapin ammattiopiston Sodankylän toimipiste järjestää XVIII Pohjois-Lapin koulutus- ja rekrytointimessut keskiviikkona 20.1.2016. klo 10.00-15.00. Samalla vietetään Sodankylän toimipisteen avoimia ovia. Messut avaa K-Supermarket Pohjantähden Mikko Laine.
 • Voita 3 kg suklaata! (julkaistu 18.1.2016)
  Edulapilla on nyt aika makea kisa käynnissä! Ota kuva TYÖKALUSTA, lataa se Instagramiin tai Facebookiin hästägeillä #edulappi ja #yhteishaku2016 ja voita suklaaläjä!
 • Ammattiopisto isännöi kiekkoa Kemijärvellä (julkaistu 15.1.2016)
  Lapin ammattiopisto oli otteluisäntänä 9.1. pelatussa Kekin ja Rokin II-divisioonan ottelussa. Kemijärven kiekko kukisti paikalliskamppailussa Rovaniemen kiekon Rebelsin maalein 5-3.
 • Koulunpenkillä kotona - Monimuoto-opiskelu sopii Lappiin! (julkaistu 30.12.2015)
  Ennen joulua Lapin ammattiopistosta valmistui 25 uutta lähihoitajaa, jotka suorittivat tutkintonsa monimuoto-opiskeluna. Monimuoto-opiskelun edut ovat laajassa Lapinmaassa selvät ja opiskelumuoto saakin opiskelijoilta runsaasti kehuja. Laura Lahtela ja Satu Pahajoki ovat tuoreita lähihoitajia ja tyytyväisiä käymiinsä monimuoto-opintoihin.
 • Villiruokaa on osa Lapin tarinaa (julkaistu 30.12.2015)
  Joulun alla Lapin ammattiopiston Kemijärven toimipisteessä maistettiin villiruokalounasta. Asialla olivat ammattiopiston luonnonvaratuottajat ja opastamassa Lapin ensimmäinen villiruokakouluttaja.
 • Kauppapaikka avasi ovensa ja Edulappi sivunsa (julkaistu 10.12.2015)
  Joulukuun 9. päivä vietettiin kaksia avajaisia Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteessä. Uusi opiskelijatöiden myymälä Kauppapaikka avasi ovensa ja samalla avattiin myös Edulappi.fi -sivusto, joka kokoaa allensa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän oppilaitosten tarjonnan hakeutuville ja työelämälle. Sivusto on myös tietopankki kaikkien oppilaitostemme opiskelijoille.
 • Opiskelijan Kauppapaikka avaa ovensa (julkaistu 3.12.2015)
  Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteeseen avataan pian opiskelijatöiden myymälä. Myymälä avautuu 9.12. juuri joulusesongin kynnyksellä ja silloin hyllyt täyttyvät mukavista joululahjaideoista.
 • Iglu nousee Jokiväylän toimipisteeseen (julkaistu 27.11.2015)
  Kun iglu tehdään perinteisellä tyylillä, leikataan jäästä tai jäätyneestä lumesta palasia, jotka ladotaan iglun muotoon. Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteen pihalle iglu nouseekin aivan uudenlaisella menetelmällä yksikertaisen apulaitteen avustamana.
 • Kemijärven luonnonvaratuottajat esillä alan seminaarissa (julkaistu 19.11.2015)
  Lapin ammattiopiston Kemijärven toimipisteessä on viime aikoina satsattu kovasti luonnontuotteiden tuotekehitykseen. Ala on saanut uusia tiloja ja laitteita ja opiskelijat ovat päässeet kehittämään luonnonraaka-aineista erilaisia tuotteita ja elintarvikkeita. Uudet tilat ovat alan parhaimmistoa ja tarjoavat näin loistavan oppimisympäristön opiskelijoille.
 • TOP-laaja päättyy - tulevaisuuden työelämä on koulutukselle haaste (julkaistu 17.11.2015)
  Laajennetun työssäoppiminen –hanke – TOP-laaja - päättyy vuoden 2015 lopussa. Marraskuun alussa vietettiin hankkeen päätösseminaaria Toripuistikon auditoriossa. Seminaarissa käytiin läpi paitsi hankkeen vaiheita ja sen tuloksia myös sitä, millaisia haasteita tulevaisuuden työelämä asettaa koulutukselle.
 • Uudet opiskelijat ovat tyytyväisiä (julkaistu 16.11.2015)
  Rovaniemen koulutuskuntayhtymän oppilaitosten eli Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston ja Lapin urheiluopiston uusilta ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoilta kysytään noin 2 kk opiskelun aloittamisesta tyytyväisyyttä ALKU-opiskelijapalautekyselyssä. Kyselyyn vastasi tänä syksynä 71% aloittaneista opiskelijoista.
 • Teerikallion lapset joulupiparimestareina (julkaistu 13.11.2015)
  Joulupipareiden leivonta Lapin ammattiopiston Jänkätien toimipisteessä on jo vuosia ollut yksi Teerikallion päiväkodin odotetuimmista tapahtumista. Joulun tunnelmiin päästiin tänäkin vuonna opettajien ja opiskelijoiden ohjauksella.
 • Ilmainen Shave Down Porokadulla Movemberin alkuun (julkaistu 29.10.2015)
  Lapin ammattiopiston parturi-kampaajiksi opiskelevat tempaisevat miesten terveyden puolesta ja tarjoavat 30. lokakuuta ilmaisen parran ja viiksien ajelun movemberiin osallistuville. Partoja ja viiksiä niitetään kasvatuskuntoon klo 9-11 ja hellään naamakarvojen poistoon voi tulla kuka vaan! Movemberin kunniaksi viiksiä ja partoja muotoillaan Porokadulla myös joka tiistai ja torstai parturi-kampaajien asiakaspalvelupäivinä koko marraskuun ajan.
 • Samuli Pirkkiöstä painonnoston maailmanmestari! (julkaistu 1.10.2015)
  Lapin ammattiopiston rakennusalan opettaja Samuli Pirkkiö on nyt tuplamaailmanmestari! Pirkkiö voitti painonnoston masters maailmailmanmestaruuden 40-vuotiaiden sarjassa 62 kiloa ja uusi viime vuoden mestaruutensa.
 • Koulutuksen järjestäjän opetussuunnitelma ja hyvinvointisuunnitelma (julkaistu 25.9.2015)
  Kuntayhtymähallitus on kokouksessa 23.9.2015 hyväksynyt Rovaniemen koulutuskuntayhtymän uuden opetussuunnitelman ja hyvinvointisuunnitelman. Suunnitelma on Lapin ammattiopisto, Lapin matkailuopiston, Lapin urheiluopiston ja Lapin oppisopimuskeskuksen yhteinen. Suunnitelmat ovat lakisääteisiä ja ne on valmisteltu yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.
 • Uudet järjestyssäännöt (julkaistu 24.9.2015)
  Kuntayhtymän johtoryhmän kokouksessa 17.9.2015 hyväksyttiin uudet kaikkia oppilaitoksia eli Lapin ammattiopistoa, Lapin matkailuopistoa ja Lapin urheiluopistoa koskevat järjestyssäännöt. Uudet säännöt ovat voimassa 17.9.2015 alkaen.
 • Jokiväylässä opastettiin nuorten hyvinvointiin (julkaistu 23.9.2015)
  Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteen aulaan kokoontui keskiviikkona 23. syyskuuta joukko nuorille kohdistettujen hyvinvointipalvelujen eri toimijoita. Tarkoitus oli tehdä palvelut tunnetummaksi nuorille ja tarjota samalla pientä puuhaa kouluarkeen.
 • Jänkätien opiskelijat jälleen mestareita jalkapallossa (julkaistu 22.9.2015)
  Jänkätien jalkapallomestaruus ratkaistiin Susivoudin teknonurmella keskiviikkona 16.9.2015. Edellisenä vuonna murskatappion kokenut henkilöstö lähti hakemaan revanssia ja onnistuikin tekemään viisi maalia. Opiskelijat olivat kuitenkin ylivoimaisia 12 maalilla.
 • Tuotekehityskeittiön tilat kiinnostavat Kemijärvellä (julkaistu 15.9.2015)
  Tällä kertaa tiloihin tutustui kansanedustaja Eeva Maijala, joka on itsekin myötävaikuttanut tuotekehityskeittiön syntymiseen Lapin ammattiopiston Kemijärven toimipisteen tiloihin. Maijala oli erittäin tyytyväinen siiten, että tuotekehityskeittiön tilat ovat nyt tehokkaassa käytössä Kemijärvellä.
 • Starttipaja madaltaa nuorten kynnystä oman yrityksen suunnitteluun (julkaistu 9.9.2015)
  Rovaniemen Kehitys Oy ja Lapin ammattiopisto jatkavat käynnistämäänsä Starttipajaa, jossa nuoret saavat tukea ja ohjausta yritystoimintansa kehittelyyn. Maksuttomaan Starttipajaan ehtii vielä mukaan, sillä valmennukset käynnistyvät 16. syyskuuta.
 • Haku Kemijärven ekokampaaja-koulutukseen on käynnissä! (julkaistu 4.9.2015)
  Lapin ammattiopisto tarjoaa syksyllä Pohjois-Suomen parturi-kampaajille mahdollisuuden opiskella ekokampaajaksi. Ekokampaaja on hiusalan peruskoulutuksen ja ekokampaajakoulutuksen saanut parturi-kampaaja, joka tarjoaa hiustenhoitoa luontoa ja ihmistä kunnioittaen, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Lisätietoja ekokampaajan koulutuksesta saa aikuiskoulutuskalenterista tai toimipistejohtaja Tapani Kähköseltä numerosta 020 798 4714. Hakeutuminen aikuiskoulutuskalenterin kautta 18.9.2015 mennessä.
 • Hierojaopiskelijoiden asiakaspalveluajat 2015 - 2016 (julkaistu 3.9.2015)
  Hierojaksi opiskelevien asiakaspalvelujakso alkaa 7.9.2015. Ajanvarauksia voi tehdä asiakaspalvelupäivinä arkisin klo 9-15. Hierontoja tehdään asiakaspalvelujakson aikana klo 8.30 - 16.00
 • Rajaseutu ry:n opintoapurahojen haku on alkanut (julkaistu 31.8.2015)
  Opintoapurahojen haku on alkanut ja jatkuu 2.10.2015 asti. Apurahoja myönnetään taloudellista tukea tarvitseville, opinnoissaan menestyville rajakuntien nuorille, jotka opiskelevat 2. asteen oppilaitoksissa: lukiossa, ammattioppilaitoksessa tai kansanopistossa, ja ovat Suomen kansalaisia.
 • Opetus- ja kulttuuriministeri vieraili Kemijärven toimipisteessä (julkaistu 21.8.2015)
  Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen sekä kansanedustaja Ben Zyskowicz vierailivat elokuun puolessa välissä Lapin ammattiopiston Kemijärven toimipisteessä. He tutustuivat vierailunsa aikana Myllylammentien tuotekehityskeittiöön ja sen tuotteisiin.
 • Iso tai pieni asia - ohjaamo auttaa nuorta (julkaistu 21.8.2015)
  Rovaniemen Nuorten Ohjaamossa vallitsee levollinen ja rento fiilis. Se ei tule sisustuksesta tai tilan olemuksesta, vaan Ohjaamossa työskentelevistä ihmisistä. He tekevät työtään nuorten eteen kenenkään elämäntilannetta väheksymättä.
 • Vaihtoaskel2 auttaa yritysten omistajanvaihdoksissa (julkaistu 17.8.2015)
  Tutkimusten mukaan omistajanvaihdoksilla on suurempi kansantaloudellinen merkitys kuin uusilla yrityksillä. Omistusta vaihtaneet yritykset ovat uusia yrityksiä edellä yritystoiminnan jatkuvuudella, tuotolla, liikevaihdolla, innovatiivisuudella ja työllistävyydellä mitattuna. Vaihtoaskel2 – hanke tähtää omistajanvaihdoksessa olevan luopujayrityksen henkilöstön osaamisen kehittämiseen.
 • Toimintajärjestelmän arviointien tulokset ja niiden käsittely (julkaistu 13.8.2015)
  Rovaniemen koulutuskuntayhtymän toimintajärjestelmän toimivuus on arvioitu Opetus- ja kulttuuriministeriön toimivan laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa parantamista tukevan järjestelmän kriteereillä keväällä 2015. Arviointi muodostui itsearvioinnista sekä Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toteuttamasta ulkoisesta arvioinnista. Ulkoisen arvioinnin tulokset valmistuivat kesällä ja ne on toimitettu kuntayhtymään heinäkuussa. Koulutuskuntayhtymän johtoryhmä on 13.8.2015 pitämässään kokouksessa päättänyt tulosten käsittelystä ja jatkotoimenpiteistä.
 • Kauneus- ja hyvinvointipalveluiden asiakaspäivät alkavat! (julkaistu 10.8.2015)
  Lomat ovat ohi, opiskelijat ovat taas palanneet opintojensa ääreen ja palveluita on saatavilla jo elokuun aikana. Lapin ammattiopistossa Porokatu 35:ssä on tarjolla monipuolisia maksullisia kauneus- ja hyvinvointipalveluja. Palvelut ovat osa sosiaali- ja terveysalan opetustoimintaa. Tämän vuoksi kyseisiä palveluja on saatavilla erikseen vain ilmoitettuina asiakaspalvelupäivinä.
 • Tervetuloa opiskelemaan! (julkaistu 6.8.2015)
  Tervetuloa uuteen opiskeluvuoteen sekä uudet että jatkavat opiskelijamme!
 • Kemijärvellä alkaa ekokampaaja-koulutus (julkaistu 17.7.2015)
  Lapin ammattiopisto tarjoaa syksyllä Pohjois-Suomen parturi-kampaajille mahdollisuuden opiskella ekokampaajaksi. Ekokampaaja on hiusalan peruskoulutuksen ja ekokampaajakoulutuksen saanut parturi-kampaaja, joka tarjoaa hiustenhoitoa luontoa ja ihmistä kunnioittaen, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Palvelutoiminnassa suositaan kasviperäisten, ekologisten ja biologisten tuotteiden käyttöä. Ekokampaajan tarjoamat hoidot ovatkin hieno lisä luontoa lähellä olevaan lappilaiseen palvelutarjontaan.
 • Haku VALMA-koulutuksiin 19.5. - 21.7. (julkaistu 16.6.2015)
  Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen keväällä 2015 on menossa. Haku osoitteessa www.opintopolku.fi
 • Tietoa VALMA-koulutuksesta (julkaistu 16.6.2015)
  Lapin ammattiopistossa ja Lapin matkailuopistossa alkaa syksyllä 2015 Valma-koulutus. Valma-koulutuksen tavoitteena on auttaa ja nopeuttaa peruskoulunsa päättäneiden nuorten hakeutumista jatko-opintoihin. Apua annetaan muun muassa ammatinvalintaan ja opiskelutaitojen kehittämiseen. Valmassa voidaan nyt tehdä aiempaa yksilöllisempiä opintopolkuja. Jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.
 • Hirsitalo tuli valmiiksi opiskelijavoimin! (julkaistu 12.6.2015)
  Sodankylän toimipisteessä talonrakentajiksi opiskelevat saivat marraskuussa aloittamansa hirsitalon valmiiksi kesäkuussa. Mukava urakka sisälsi hirsitöiden lisäksi myös sisustamista. Talotekniikan opiskelijat opettajineen huolehtivat mm. putkitöistä. Talon voi heinäkuussa bongata Sodankylän ja Rovaniemen väliltä, kun koko 85 neliön komeus lähtee lavetilla kohti lopullista määränpäätään, Rovaniemeä.
 • Hakupalvelu avoinna kesällä (julkaistu 12.6.2015)
  Hakupalvelu on avoinna Jokiväylä 9:ssä ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14. Palvelun tavoittaa myös puhelimitse numerosta 020 798 4105 tai sähköpostilla haku@redu.fi.
 • Entä jos opiskelupaikka ei tärpännyt? (julkaistu 12.6.2015)
  Eli mitä voi tehdä, ellei haluttu opiskelupaikka yhteishaussa lohjennutkaan? Ainakaan ei ole syytä heittää kirvestä kaivoon tai hanskoja nurkkaan. Ratkaisu löytyy aina ja apua on tarjolla!
 • Yhteishaun tulokset viivästyvät teknisten ongelmien vuoksi (julkaistu 11.6.2015)
  Valtakunnallisen opintopolku.fi -palvelun teknisten ongelmien vuoksi kevään yhteishaun valintatietojen saaminen viivästyy. Mikäli ongelmat korjaantuvat, julkaisemme valinnat perjantaina 12.6. www-sivuillamme. Valintakirjeet postitetaan niin pian kuin mahdollista.
 • Ammatillinen peruskoulutus uudistuu elokuussa (julkaistu 3.6.2015)
  Ammatillinen peruskoulutus uudistuu elokuussa 2015. Uudistus koskee niin uusia kuin jatkavia ammatillisen perustutkinnon suorittavia opiskelijoita. Opiskelija ei enää opiskele vain koulua ja tenttejä varten, vaan opintojen tavoitteena on osaaminen työelämässä. Opiskelu on joustavaa ja valinnan mahdollisuuksia on entistä enemmän.
 • Lähes seitsemänsataa uutta ammattilaista kesälaitumille (julkaistu 30.5.2015)
  Lapin ammattiopistosta, Lapin matkailuopistosta ja Lapin urheiluopistosta valmistui 30. toukokuuta 692 uutta ammattilaista. Valkolakin painoi päähänsä ammattilukion juhlissa ennätykselliset 127 ylioppilasta. Samalla pamahti rikki tuhannen ammattilukiosta valmistuneen ylioppilaan rajapyykki.
 • Jänkätien katusählymestaruus nuorten logistiikalle (julkaistu 27.5.2015)
  Järjestyksessään ensimmäinen Jänkätien sählyturnaus pelattiin tiistaina 26.5.2015. Turnaukseen osallistui 6 joukkuetta. Voiton ja mestaruuden korjasi kotiin Nuorten logistiikan Forsted.
 • Kemijärven toimipisteeseen uusi metsätraktori (julkaistu 25.5.2015)
  Lapin ammattiopiston Kemijärven toimipisteessä metsäpalvelujen tuottajiksi opiskelevat saavat kalustoonsa komean täydennyksen. Toimipisteeseen hankittiin kesän korvalla uusi 11 tonnin luokkaan kuuluva ketterä, kevyt ja nykyaikainen Komatsu 835-8 metsätraktori, eli kansanomaisemmin sanottuna ajokone.
 • Ammattiopisto, matkailuopisto ja urheiluopisto palkitsivat kisaajiaan (julkaistu 13.5.2015)
  Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston ja Lapin urheiluopiston opiskelijat ovat menestyneet kuluneen lukuvuoden aikana hienosti erilaisissa opiskelijoille tarkoitetuissa kilpailussa. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä palkitsi oppilaitostensa kisamenestyjiä tiistaina Ravintola Oppipojassa pidetyillä mitalikahveilla stipendein ja kukkakimpuin.
 • Joonas Vanhatapiolle ammattitaidon SM-hopeaa! (julkaistu 7.5.2015)
  Lapin ammattiopiston opiskelija Joonas Vanhatapio on voittanut SM-hopeaa Turussa pidetyissä kolmipäiväisissä Taitaja2015 ammattitaidon SM-kilpailuissa. Vanhatapion lajina oli tietokoneet ja verkot, jossa hän kävi tiukan taistelun kirkkaimmasta mitalista Turun ammatti-instituutin Minh Truongin kanssa. Vanhatapio nousi kahden viimeisen päivän aikana vakuuttavasti kohti kärkeä jääden lopulta kultamitalista vain 0,34 pisteen päähän.
 • Perinnetalon piippu kuntoon opiskelijavoimin (julkaistu 29.4.2015)
  Rakentajamessuviikolla Lapin ammattiopiston rakentajat saivat valmiiksi perinnetalon piipun saneeraustyön, joka kesti reilu kaksi viikkoa. Työn tilaajana oli yleishyödyllinen yhdistys, Rovaniemen Kotiseutumuseo.
 • Lappilaiset kisaavat ammattitaidon SM-mitaleista (julkaistu 28.4.2015)
  Lapin ammattiopistosta ja Lapin matkailuopistosta lähtee ammattitaidon SM-kilpailuihin Turkuun tänä vuonna yhteensä seitsemän kilpailijaa. Finalistit on karsittu alkuvuoden aikana ympäri Suomen järjestetyissä semifinaaleissa.
 • Tuu pilikkimään ittelles uus ammatti! (julkaistu 17.4.2015)
  Pöyliöjärven jäältä Kemijärveltä voi saada loppukuusta melkoisen saaliin! Keskiviikkona 29.4. klo 12.30 - 16.00 pääset kalastuksen ja mukavan ulkoilun lisäksi tutustumaan oppilaitosten opintotarjontaan Pöyliöjärven parhailla ottipaikoilla. Kahvit ja makkarat 200 ensimmäiselle ja arpajaispalkintona älypuhelin!
 • Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja osaa kohdata nuoren (julkaistu 17.4.2015)
  Nuorisotyöntekijän ammatissa onnistuminen perustuu yhteistyöhön muiden nuorten kanssa toimivien kanssa. Työ ei ole vain viihdykkeiden tai palvelujen tarjoamista, vaan nuori on kohdattava kokonaisvaltaisesti. Mitä kaikkea nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan työ nykyään sisällään pitää?
 • Aika päivittää pirteä kevättyyli! (julkaistu 13.4.2015)
  Hanki nyt uusi kevättyyli kosmetologeiltamme ja parturi-kampaajiltamme! Kevään asiakaspalvelupäivät jatkuvat Porokadulla vielä toukokuun loppupuolelle saakka.
 • LAO:n lentopalloilijat menestyivät SAKUn kisoissa (julkaistu 13.4.2015)
  LAO:n opettajien joukkue voitti B-sarjan kultaa ja nousi näin ollen A-sarjaan. Joukkueessa pelasivat Kimmo Herranen, Aimo Jolanki, Kari Jussila, Teijo Jaakola, Marko Uusipulkamo ja Terho Niemi.
 • Haku päällä Sampokeskuksessa 10. -11.4.2015 (julkaistu 9.4.2015)
  Sampokeskuksessa Haku päällä –tapahtumassa 10. - 11.4. pääsee tutustumaan Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston koulutustarjontaan, saa hakuvinkkejä eri aloille ja voi hakea erillishaun koulutuksiin ohjatusti.
 • Ammattiopiston keilaajille pokaalien täyskaato Sakun kisoissa (julkaistu 31.3.2015)
  LAO:n keilajoukkue putsasi suvereenisti palkintopöydän Saku ry:n keilamestaruuskisoissa Seinäjoella 28.3.2015. Matti Kukkulan SAKU-mestaruuden lisäksi kultaa tuli miesten ja naisten kilpasarjassa, veteraaneissa, parijoukkuekilpailussa ja neljän hengen joukkuekilpailussa. Hopeaa keilattiin miesten harrastesarjassa.
 • Erillishaku käynnissä! (julkaistu 24.3.2015)
  Onko sinulla kesken jääneitä opintoja tai haluatko vaihtaa alaa? Vai puuttuuko sinulta kokonaan ammatillinen koulutus?
 • Toimintajärjestelmän toimivuuden arviointi (julkaistu 24.3.2015)
  Rovaniemen koulutuskuntayhtymän toimintajärjestelmän toimivuus on itsearvioitu Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) toimivan laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa parantamista tukevan järjestelmän kriteereillä helmikuussa 2015. Toimintajärjestelmää tullaan myös auditoimaan ulkoisesti 28. - 29.4.2015.
 • Rasisminvastaisen videokilpailun voitto Lapin ammattiopiston opiskelijoille! (julkaistu 13.3.2015)
  Ammattiopiston nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaopiskelijat voittivat SPR:n rasisminvastaisen videokilpailun Rovaniemen osuuden. Nuova-opiskelijat yhdessä maahanmuuttajaopiskelijoiden kanssa toteuttivat Rasismille NO! - musiikkivideon. Videoprojekti oli osana yrittäjyyden opintoja.
 • Oletko abi tai ylioppilas? Hanki nopeasti ammatti - hae yhteishaun YO-pohjaisia paikkoja! (julkaistu 11.3.2015)
  Hei lukiolainen! Mietitkö minne jatkaa lukion opintojen jälkeen? Huomasithan, että yhteishaussa on paikkoja haussa myös ylioppilaille. Ylioppilaana hyödyt tutkintouudistuksesta ja voit lyhyessäkin ajassa hankkia itsellesi ammatin! Lukiossa suorittamasi opinnot nopeuttavat siis myös ammattiin valmistumistasi. Tutkintouudistus tulee voimaan elokuussa ja aikaisempi osaamisesi huomioidaan entistäkin paremmin opiskellessasi ammatillista perustutkintoa.
 • Maahisille vaatteita (julkaistu 9.3.2015)
  Lapin ammattiopiston vaatetusompelijat saivat talven ajaksi suorastaan mystisen projektin työstettäväkseen. Jokiväylän toimipisteessä luodaan asusteita Rovaniemen teatterin Kumiseva hanki -musikaaliin.
 • Harri virtuaalimaailmaa rakentamassa (julkaistu 5.3.2015)
  Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteen kanssa samassa pihapiirissä sijaitsee Lapin ammattikorkeakoulun Rantavitikan kampus. Sen uumenissa toimii myös pLAB, joka on ammattikorkeakoulun ohjelmistotekniikan laboratorio. Sen yhtenä osaamisalueena ovat reaaliaikaiset integroidut 3D-visualisointiympäristöt.
 • Hirsitalo opiskelijavoimin! (julkaistu 4.3.2015)
  Sodankylän toimipistessä talonrakentajiksi opiskeleville tuli talveksi mukava urakka. Koulun penkeiltä ja työhallista päästiin Teijo-Talojen tehtaan suojiin rakentamaan oikeaa taloa – ja vieläpä hirrestä!
 • Ammatillinen peruskoulutus uudistuu (julkaistu 3.3.2015)
  Uudistuksen myötä opiskelun selkeäksi tavoitteeksi nousee työelämässä vaadittava osaaminen ja ammattitaito. Enää ei opiskella vain koulua, tenttejä ja arvosanoja varten. Opiskelu on joustavampaa ja valinnan mahdollisuuksia on entistä enemmän. Uudistus koskee niin uusia kuin jatkavia ammatillisen tutkinnon suorittavia opiskelijoita.
 • Entinen rakennusalan opettaja yhdisti keräilyn ja taiteen (julkaistu 2.3.2015)
  Taitelija ja keräilijä Kauko Pudaksen työt ovat esillä Korkalovaaran kirjastossa maaliskuun ajan. Pudas on parinkymmenen vuoden aikana kerännyt yli 117 000 mustekynän kokoelman sekä valtavan määrän erilaisia pullonkorkkeja. Pudas on monelle lappilaiselle tuttu mies, sillä hän toimi vuosia Lapin ammattiopiston rakennuspuolen opettajana ennen eläkkeelle jäämistään. Nykyisin Pudas asustaa ja harrastaa taidettaan Pälkäneellä.
 • Jatkossakin lähellä luontoa (julkaistu 2.3.2015)
  Lapin ammattiopiston Metsäruusun toimipisteen maalaismainen miljöö Pöykkölässä on tuttu monelle. Luonto- ja ympäristöalan opiskelijoita siellä ei kohta enää nähdä, sillä toimipistettä ollaan myymässä. Opetus ei lopu, sillä alan opiskelu jatkuu Jänkätien toimipisteessä.
 • Teatterimeininkiä! (julkaistu 24.2.2015)
  Lapin ammattiopiston Porokadun Askel-opiskelijat viettivät helmikuun lopulla hieman erilaisen koulupäivän. Kukaan ei vielä aamulla tiennyt millainen muodonmuutos päivän mittaan olisi luvassa.
 • Kondiittoreille SM-pronssia Rinkeli GP:ssa (julkaistu 9.2.2015)
  Lapin ammattiopiston kondiittorien joukkue on voittanut SM-pronssia Pietarsaaressa viikonloppuna pidetyissä alan SM-kilpailuissa, eli Rinkeli Grand Prixissä.
 • Katriina ja Joonas Taitaja2015 finaaliin! (julkaistu 5.2.2015)
  Lisää taitajia finaaliin! Onnea vaatteenvalmistajan lajissa kisaava Katriina Ruokanen sekä tietokoneet ja -verkot -lajin Joonas Vanhatapio! Molemmat semifinaalit käytiin Seinäjoella.
 • Emmi-Maria Kemppe Taitaja2015 finaaliin (julkaistu 26.1.2015)
  Lapin ammattiopiston Emmi-Maria Kemppe taituroi itsensä Taitaja-finaaliin leipuri-kondiittorin lajissa Sedussa Seinäjoella. Kahdeksasta finaalipaikasta kisasi yhteensä 37 nuorta osaajaa.
 • Suomen parhaat ammattilaiset kisaavat taas (julkaistu 21.1.2015)
  Ammattitaidon suomenmestaruuskisojen karsinnat ovat täydessä vauhdissa. Ensimmäiset karsinnat on pidetty 19. tammikuuta ja viimeiset finalistit ovat selvillä 6. helmikuuta. Lapin ammattiopistosta ja Lapin matkailuopistosta kisoihin osallistuu yhteensä 37 raudanlujaa kilpailijaa 16 eri lajissa. Ensimmäisinä tulikokeessa olivat Lapin ammattiopistosta kauneudenhoitolajin Sanna Luiro ja Terhi Poikela sekä heidän valmentajansa ja opettajansa Heidi Poikonen. Semifinaalimatka vei Espooseen.
 • Tuttuja kasvoja Sodankylän messuilla (julkaistu 16.1.2015)
  Torstaina 15. tammikuuta pidetyillä Koulutus- ja rekrytointimessuilla Sodankylässä nähtiin tuttuja kasvoja. Messut avannut kauppias Sampo Kaulanen ja Saamelaiskäräjien hankeosastolla vieraillut tv-kasvo Andte Gaup-Juuso saivat ympärilleen sankan joukon ihailijoita.
 • Opiskelemaan avoimen ammattiopiston kautta (julkaistu 9.1.2015)
  Vuosi sitten Niko Ruohonen oli tiukan paikan edessä. Armeija oli hetki sitten käyty, eikä töitä tuntunut löytyvän. Opinnot olivat jääneet kesken logistiikan perustutkinnossa. Se ei ollutkaan työtä, jota parikymppinen mies halusi tehdä. Avuksi tuli Avoin ammattiopisto, jonka kautta Ruohonen pääsi pois umpikujasta. Sen kautta löytyi ala ja ammatti, joka oikeasti tuntui sopivalta.
 • Täyttä toimintaa lennostossa (julkaistu 5.1.2015)
  Lapin lennosto ja Lapin ammattiopiston kuntoutuksen osaamisalan lähihoitajaopiskelijat järjestivät yhteistyössä toimintapäivän Lapin Lennostoon. Toimintapäivän vieraina oli kuntoutujia avustajineen Erkkilänkujan päivätoimintakeskuksesta sekä opiskelijoita Lapin ammattiopiston Porokadun Askel-ryhmistä.
 • Saksasta hyviä käytänteitä suomalaiseen ammatilliseen koulutukseen (julkaistu 5.1.2015)
  Lapin ammattiopisto on mukana kumppanuushankkeessa, jossa kehitetään koulutusta opettajille ja työpaikkaohjaajille yhdessä Saksan, Hollannin ja Itävallan kanssa. Hanke tukee hyvien ammatillisen koulutuksen käytänteiden siirtämistä Saksasta suomalaiseen ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi hankkeen avulla kehitetään mobiiliohjausta.
 • Silta-verkosto tarjoaa irtisanotuille koulutusta koko Suomen alueella (julkaistu 18.12.2014)
  Monet yritykset ja julkisyhteisöt ovat joutuneet sopeuttamaan toimintaansa talouden taantuman ja tuotannon tai palveluiden kysynnän vähenemisen tai muun syyn johdosta. TE-hallinnon tavoitteena on tukea henkilöstöä sijoittumaan mahdollisimman nopeasti työstä työhön. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on mukana Silta verkoston toiminnassa.
 • Sampo Kaulanen avaa Pohjois-Lapin koulutus- ja rekrytointimessut (julkaistu 15.12.2014)
  XVII Pohjois-Lapin koulutus- ja rekrytointimessut järjestetään Lapin ammattiopiston Sodankylän toimipisteessä 15.1.2015 klo 10.00 - 14.30. Messut avaa Suomen suurinta K-Marketia pyörittävä ja some-ilmiöksi noussut Jounin kaupan kauppias Sampo Kaulanen.
 • Porokadun joulukeräykseen tuli satoja lahjoituksia (julkaistu 12.12.2014)
  Joulukuun ensimmäisellä viikolla oli Lapin ammattiopiston Porokadun ala-aulassa keräyspiste, johon jokainen halukas sai tuoda lahjoituksensa. Ihmisillä riitti runsaasti joulumieltä ja hyvää tahtoa, sillä keräys tuotti satoja lahjoituksia.
 • Hius- ja kauneusalan tutustumispäivä abeille ja ylioppilaille (julkaistu 3.12.2014)
  Tule kokeilemaan mitä kosmetologit ja parturikampaajat työssään tekevät! Yrittämällä hius- ja kauneusalan ammattiin – Hius- ja kauneusalan tutustumispäivä abeille ja ylioppilaille järjestetään Lapin ammattiopiston Porokadun toimipisteessä 8.12.2014 klo 9 - 16.
 • Jouluparaati tuo jälleen joulun kaupunkiin (julkaistu 14.11.2014)
  Perinteinen Jouluparaati starttaa jälleen lauantaina 15.11. kirjaston pihalta ja kulkee Rovakatua pitkin Lordi-aukiolle. Lapin ammattiopiston kaupan alan opiskelijat ovat mukana paraatissa Tervetuloa mukaan!
 • Itä-Lapin ammattiopisto liittyy Rovaniemen koulutuskuntayhtymään (julkaistu 13.11.2014)
  Itä-Lapin ammattiopisto liittyy Rovaniemen koulutuskuntayhtymään vuodenvaihteessa 2015. Nimi muuttuu samalla Lapin ammattiopiston Kemijärven toimipisteeksi. Koulutuksenjärjestäjä vaihtuu Rovaniemen koulutuskuntayhtymäksi ja ammatillinen koulutus jatkuu Kemijärvellä.
 • Nenäpäivä ja Movember hyvää tekemässä! (julkaistu 5.11.2014)
  Marraskuun toisella viikolla tempaistiin Nenäpäivän merkeissä ja marraskuun kestävä Movember alkaa näkymään miesten huulilla. Molemmat kampanjat ovat esillä myös Lapin ammattiopistossa, Lapin matkailuopistossa ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä. Nenäpäivää vietettiin eri puolilla ja Movember-viiksille on ilmainen trimmaus Porokadulla 12. marraskuuta.
 • Joonas kilpailee ICT-alan huipulla (julkaistu 15.10.2014)
  Lapin ammattiopistossa tieto- ja viestintätekniikkaa opiskeleva Joonas Vanhatapio on selvittänyt tiensä Espoossa pidettävään ICT2014 innovaatioturnaukseen. 16-vuotiaan Vanhatapion suoritus on kovaa tasoa, sillä muut turnaukseen osallistuvat ovat joko ICT-alan ammattilaisia tai alaa yliopistoissa opiskelevia.
 • Pauli Manniselle EM-pronssia (julkaistu 7.10.2014)
  Lapin ammattiopistosta putkiasentajaksi valmistunut Rovaniemeltä lähtöisin oleva Pauli Manninen on voittanut pronssia ammattitaidon EM-kisoissa Ranskan Lillessä. Manninen opiskelee tällä hetkellä kolmatta vuotta LVI-insinööriksi Oulun seudun ammattikorkeakoulussa.
 • Törkeen Hyvillä Päivillä sometettiin livenä (julkaistu 3.10.2014)
  Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen teemapäivät, eli Törkeen Hyvät Päivät järjestettiin tänä syksynä Rovaniemen koulutuskuntayhtymän oppilaitosten opiskelijoille jo kuudetta kertaa. Mukana olivat kokeiluluontoisesti myös Ounasvaaran lukion kakkoset. Päivät ovat perinteiset, mutta uusista teemoista ei tunnu olevan pulaa. Nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä riittää tehtävää ja siihen kannattaa panostaa. Tällä kertaa pääteemana oli sosiaalisen median turvallinen ja hallittu hyötykäyttö, mutta myös sosiaalisen median käyttöön liittyvien lieveilmiöiden hallinta sekä ongelmatilanteiden ratkaiseminen.
 • Samuli Pirkkiöstä painonnoston maailmanmestari! (julkaistu 15.9.2014)
  Lapin ammattiopiston talonrakennusalan lehtori Samuli Pirkkiö voitti syyskuun alussa painonnoston maailmanmestaruuden sarjassa 40 – 44 vuotiaat/62 kg. Vuoden 2014 maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Kööpenhaminassa 30.8.-6.9. Kisoihin oli ilmoittautunut 457 nostajaa. Painonnostossa lajeina ovat tempaus ja työntö.
 • ERASMUS-ohjelma edistää henkilöstön kansainvälistä liikkuvuutta (julkaistu 12.9.2014)
  Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on saanut rahoitusta ammatillisen koulutuksen henkilöstön kansainvälistä liikkuvuutta tukevasta Euroopan unionin ERASMUS+ ohjelmasta. Ohjelman avulla henkilöstö voi tutustua toisten maiden ammatillisen koulutuksen käytäntöihin, antaa koulutusta tai kouluttautua itse.
 • Rakennusterveyden ammattilaisille kova tarve (julkaistu 9.9.2014)
  Home ja siitä aiheutuvat erilaiset sisäilmaongelmat ovat viimeisen parin vuosikymmenen ajan olleet ehkä pelätyimpiä asioita asumisen ja rakentamisen saralla. Toivottomuuteen ongelman edessä ei pidä vaipua, vaikka kosteus ja home ovatkin yllättävän monen rakennuksen riesa. Ongelmien selättämiseksi tarvitaan päteviä rakennusterveyden ammattilaisia ja tämän vuoksi alan koulutukseen ollaan nyt panostamassa vahvasti.
 • Elämänmakuinen opinnäytetyö Sodankylässä (julkaistu 8.9.2014)
  Sodankylän ryhmäkoti Nutukkaassa vietettiin elokuun lopulla sadonkorjuumarkkinoita. Järjestäjinä olivat Sodankylän Lapin ammattiopiston vanhustyöhön suuntautuvat sosiaali- ja terveysalan lähihoitajaopiskelijat. Tapahtuma oli samalla tämän aikuisopiskelijaryhmän opinnäytetyö.
 • Jänkätien opiskelijoille niukka murskavoitto jalkapallopelissä opettajia vastaan (julkaistu 3.9.2014)
  Rovaniemen Susivoudin kentällä seurattiin 3. syyskuuta kiihkeää paikalliskamppailua, jossa vastakkain olivat Lapin ammattiopiston Jänkätien opettajat ja opiskelijat. Ottelu päättyi opiskelijoiden niukkaan 10-0 voittoon. - 20 kiloa sitten olisi voitettu!, uhosi toimipistejohtaja ja uhrautuvasti maalilla pelannut Juhani Torvinen.
 • Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallitus päätti opiskelijamääräleikkausten kohdentamisesta (julkaistu 21.8.2014)
  Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallitus on tänään 21.8.2014 kokouksessaan tehnyt päätöksen Opetus- ja kulttuuriministeriön edellyttämän opiskelijamääräleikkauksen kohdentamisesta Rovaniemen koulutuskuntayhtymän valtionosuusperusteiseen ammatilliseen peruskoulutukseen (VOS1) eri koulutusaloilla ja perustutkinnoissa vuosina 2015-2016. Tehdyillä koulutuspaikkojen vähennyksillä ei ole vaikutusta tällä hetkellä opiskelevien opiskelijoiden opiskeluun.
 • Ilman opiskelupaikkaa? Vielä vapaita paikkoja! (julkaistu 8.8.2014)
  Vielä ehdit mukaan syksyn aloitukseen! Vapaita opiskelupaikkoja ammatillisissa perustutkinnoissa ja valmistavissa koulutuksissa Rovaniemellä ja Sodankylässä. Paikkoja peruskoulun päättäneille, ylioppilaille ja aiemman ammatillisen tutkinnon suorittaneille.
 • Tervetuloa opiskelemaan! (julkaistu 7.8.2014)
  Kesäiset kelit tuntuvat jatkuvan ja helteinen lukuvuoden alku tulee pitämään meidät, sekä oppimisympäristöt ja muutkin koulutilat lämpiminä. Siitä voimme kuitenkin olla varmoja, että syksy ja viileämmät ilmat lähestyvät aika nopeasti.
 • Ammattiopiston syyslukukausi alkaa tällä viikolla! (julkaistu 30.7.2014)
  Opiskelijankin osalta lomat ovat pian ohi vaikka helteet jatkuvatkin. On aika siirtyä oppimaan uutta. Eri toimipisteissämme syyslukukausi aloitetaan hieman eri aikaan. Tarkista nyt milloin sinun on oltava viimeistään paikalla.
 • Kaivosalan koulutus työllistää edelleen hyvin (julkaistu 26.6.2014)
  Sodankylän toimipisteessä päättyi kesä-heinäkuun vaihteessa kaivoskoneasentajan rekrykoulutus. Mika Vaara on yksi yhdestätoista TE-keskuksen alullepaneman työvoimakoulutuksen käyneestä. Heitä kaikkia odottaa varma työpaikka heti päätösjuhlien jälkeen. Kaivosalan koulutuksiin on haku menossa parhaillaankin.
 • Yhteishaun 2014 tulokset (julkaistu 13.6.2014)
  Kevään yhteishaussa Lapin ammattiopiston opiskelijoiksi valittujen nimet on julkaistu. Listan alussa ovat Rovaniemelle opiskelemaan valitut ja lopussa Sodankylään valitut. Listassa on julkaistu vain niiden nimet, jotka ovat antaneet nimelleen julkaisuluvan.
 • Hyvä ryhmä, parempi mieli! (julkaistu 12.6.2014)
  Ryhmä ensi syksynä Lapin ammattiopistosta valmistuvia mielenterveys- ja päihdetyöhön suuntautuvia lähihoitajaopiskelijoita tekee opinnäytetyötään hieman tutusta kaavasta poiketen. He polkaisivat alulle Hyvän mielen ryhmän, johon asiakkaat tulivat paikallisista ryhmäkodeista sekä mielenterveystoimiston kautta.
 • Kosmetologit luokkaretkellä Pariisissa (julkaistu 5.6.2014)
  Pariisi, tuo muodin ja kosmetiikan Mekka oli siintänyt kauneudenhoitoalan opiskelijoiden haaveissa jo opintojen ensi metreiltä lähtien. Aivan valmistumisensa kynnyksellä ryhmä Lapin ammattiopiston kosmetologiopiskelijoita toteutti kolme vuotta hautuneen unelmansa. Matkavarojen kerääminen luokkaretkeä varten oli kovaa työtä, mutta se kannatti ja opetti siinä missä itse reissukin.
 • Innovaatioita ja älykästä arktista erikoistumista (julkaistu 2.6.2014)
  Työ- ja elinkeinoministeriön alueosaston johto sekä joukko Lapin elinkeinoelämän vaikuttajia vieraili Lapin Liiton isännöimänä Lapin ammattiopistolla toukokuun lopulla. Lapin Liitto halusi esitellä vierailleen Lapin ammattiopiston, Lapin ammattikorkeakoulun, Ammattiopisto Lappian ja Lapin yliopiston yhteisen Proto Design II -hankkeen hyvänä esimerkkinä Lapin Liiton tuella toteutetusta hankkeesta. Proto Design II -hanke haluttiin nostaa esimerkiksi, koska se tukee lappilaista innovaatiotoimintaa ja älykästä arktista erikoistumista.
 • Onnea ammattilaiset! (julkaistu 31.5.2014)
  Lapin ammattiopistossa ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä juhlittiin kuluneen viikon aikana uusia ammattilaisia useissa toimipisteissä ja eri juhlissa. Yhteensä koulutuskuntayhtymän tulosalueilta valmistui ammattiin 618 taitajaa. Heistä 84 sai myös valkolakin käytyään ammattilukion.
 • Sodankylän ammattilaiset saivat todistuksensa (julkaistu 29.5.2014)
  Lapin ammattiopistossa päästiin jo keskiviikkona juhlimaan kevään ensimmäisiä ammattilaisia. Ensin oli vuorossa Kittilän opiskelijoiden juhlat Levi-Instituutissa ja illalla vietettiin jo 56 valmistuvan juhlaa Sodankylän toimipisteessä. Juhla oli ammattiopiston ja matkailuopiston yhteinen, sillä Sodankylästä valmistui myös kuusi matkailualan ammattilaista.
 • Lapin ammattiopistosta valmistuneet (julkaistu 28.5.2014)
  Listassa on kaikkien niiden 31.5.2014 valmistuneiden opiskelijoidemme nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun. Onnea kaikille uusille ammattilaisille! Kevätjuhlien ajankohdat löydät oikealla olevasta "Tapahtumia" -valikosta
 • Talonrakentajille laattalahjoitus Rakennus P. Jokelaiselta (julkaistu 23.5.2014)
  Lapin ammattiopiston nuorten talonrakentajien opetus sai työelämäyhteistyökumppaniltaan Rakennus P Jokelaiselta merkittävän lahjoituksen opetusmateriaalin osalta. Rakennus P Jokelainen lahjoitti laattoja monta sataa neliötä, jotka menevät oppilaiden opetusharjoitteisiin.
 • Aarno Lompolojärvestä opetusneuvos (julkaistu 22.5.2014)
  Aarno Lompolojärvi, Lapin ammattiopiston Sodankylän toimipisteen toimipistejohtaja, on saanut opetusneuvoksen arvonimen.
 • Iloa Metsäruusun puutarhalta (julkaistu 19.5.2014)
  Lapin ammattiopiston Metsäruusun toimipisteen puutarhat ovat monelle rovaniemeläiselle tuttu paikka lumien väistyttyä pihamailta. Metsäruusu tarjoaa multasormille kukkia, siemeniä ja taimia moneen lähtöön. Monella muulla alalla hellitetään jo tahtia kohti kesää, mutta puutarhapuolen opettajille ja opiskelijoille kevät tietää kiirettä. Perjantaina 23.5. Metsäruusussa vietetään Iloa puutarhasta -puutarhamyyjäisiä.
 • Leila Karjalainen on vuoden oppisopimuskouluttaja (julkaistu 15.5.2014)
  Lapin oppisopimuskeskus on valinnut vuoden 2013 oppisopimusopiskelijan, oppisopimusyrityksen, työpaikkakouluttajan ja oppisopimuskouluttajan perustuen aktiiviseen ja myönteiseen toimintaan oppisopimuskoulutuksen parissa. Vuoden oppisopimuskouluttaja on Leila Karjalainen Lapin ammattiopistosta.
 • Rovaniemen koulutuskuntayhtymän yt-neuvottelut – mitä ne opiskelijalle merkitsevät? (julkaistu 23.4.2014)
  Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut, koska kuntayhtymän toimintaedellytyksissä tapahtuu lähitulevaisuudessa muutoksia. Neuvotteluiden piirissä on koko Rovaniemen koulutuskuntayhtymän henkilöstö. Suurin muutoksiin vaikuttava tekijä on Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös leikata koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen enimmäisvuosiopiskelijamäärää vuoteen 2016 mennessä yhteensä 350 opiskelijalla.
 • Rovaniemen koulutuskuntayhtymä aloittaa yhteistoimintaneuvottelut liittyen toiminnan ja talouden sopeuttamiseen vuosille 2015-2016 (julkaistu 22.4.2014)
  Rovaniemen koulutuskuntayhtymän toimintaedellytyksissä tapahtuu lähitulevaisuudessa muutoksia. Opetus- ja kulttuuriministeriön tekemät leikkauspäätökset, jotka koskevat opiskelijamäärien ja yksikköhintojen leikkauksia sekä indeksikorotusten jäädyttämistä, vaikuttavat kuntayhtymän toimintaan vuoden 2015 alusta alkaen. Ministeriön tekemät leikkauspäätökset edellyttävät Rovaniemen koulutuskuntayhtymän opiskelijamäärän leikkaamista vuoteen 2016 mennessä yhteensä 350 opiskelijalla. Toimintatuottojen on arvioitu laskevan edellä mainittujen leikkausten vuoksi vuodesta 2014 vuoteen 2016 noin 6,5 milj. euroa.
 • Talonrakentajat kiittivät työpaikkaohjaajaa (julkaistu 16.4.2014)
  Napapiirin Betoni on tehnyt yli 10 vuotta yhteistyötä Lapin ammattiopiston kanssa nuorten rakennusalan koulutuksen työssäoppimisen osalta. Talonrakennustiimi kävi tervehtimässä ja kiittämässä työpaikkaohjaaja Aimo Saarenpäätä ansiokkaasta työstä.
 • Ammattitaidon SM-kisoista mitalisade Lappiin (julkaistu 10.4.2014)
  Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston kisamatka Lahden Taitaja2014 kisoihin oli varsinainen menestys. Yhteensä tuomisina oli SM-kulta, SM-hopea ja kolme SM-pronssia. Menestystä täydensi kaksi nelostilaa ja kahdeksas sija.
 • Ammattitaidon Suomen mestaruudet ratkeavat tänään (julkaistu 10.4.2014)
  Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston joukkueiden kilpailijat ovat juuri aloittaneet viimeisen kisapäivänsä Taitaja2014-kilpailuissa Lahdessa. Tänään ratkeaa ketkä saavat kolmen päivän urakkansa jälkeen kaulaansa ammattitaidon SM-mitalit. Mitalin syrjissä ollaan tiukasti kiinni!
 • Taitajien toinen päivä on työtä täynnä (julkaistu 9.4.2014)
  Toinen päivä on jo täydessä käynnissä ja kilpailijat keskittyneet työhönsä. Ensimmäisen päivän sijat ja pisteet ovat selvillä ja tänään jatketaan pistetilin kartuttamista. Kaikissa lajeissa, joihin ammattiopiston kilpailijoita osallistuu, on tilanne mitalien suhteen vielä täysin auki. Toinen päivä on yleensä ratkaiseva. Millaisista asetelmista siihen sitten lähdettiin?
 • Lahden Taitajat -kisat - lue kisojen blogia (julkaistu 9.4.2014)
  Ammattilukion datanomiopiskelija Jonas Vanhatapio seuraa paikan päällä Lahdessa Taitaja-kisoja ja pitää blogia Lapin ammattiopiston joukkueen kilpailijoista.
 • Meiningeiss’on tapahtuma 16.4.2014 Korundissa (julkaistu 3.4.2014)
  Tule seuraamaan Lapin Ammattiopiston Yrittäjyyskoulun järjestämää mielenkiintoista yrittäjyyspaneelia & siistiä sketsihahmoshowta. Meiningeiss'on on tapahtuma, jossa painopisteinä ovat hauskanpito & yrittämisen meininki.
 • Lapin ammattiopistolle miljoonaluokan Redigo Ilmavoimilta ja Lapin Lennostolta (julkaistu 2.4.2014)
  Lapin ammattiopiston lentokoneasentajiksi opiskeleville aprillipäivä ei tarjonnut ilkikurisia jekkuja. Ilmavoimat ja Lapin Lennosto olivat liikenteessä täysin vakavin aikein luovuttaessaan Lapin ammattiopistolle opetuskäyttöön erittäin hyvässä teknisessä kunnossa olevan lentokoneen Valmet L-90TP Redigon. Kone on merkittävä lisä ammattiopiston ilmailutekniikan koulutuksen kalustoon.
 • Taitajat suuntaavat Lahteen (julkaistu 2.4.2014)
  Lahdessa kilpaillaan huhtikuun toisella viikolla ammattitaidon Suomen mestaruuksista. Lapin ammattiopistosta ja Lapin matkailuopistosta lähtee Taitaja2014 tapahtumaan, eli ammattitaidon SM-kilpailuihin tänä vuonna 12 kilpailijaa valmentajineen. Semifinaaleista jatkoon pääsi opiskelijoita kuudesta eri lajista.
 • Työssäoppijat keväisessä Budapestissa. (julkaistu 26.3.2014)
  Lapin ammattiopiston lentokoneasennuksen perustutkinnon opiskelijat Aleksi Martikainen ja Jerry Saarikangas olivat päättäneet vaihtaa hiihtolomansa jälkeen maisemaa. Rovaniemen aurinkoiset keväthanget vaihtuivat 11 viikon työssäoppimisjaksoon Budapestissa
 • Talviuintikisoissa näkyy opiskelijoiden työn jälki (julkaistu 19.3.2014)
  Lapin ammattiopiston logistiikan sekä luonto- ja ympäristöalan opiskelijat opettajineen ovat tehneet suururakan Rovaniemellä tulevana viikonloppuna järjestettävien talviuinnin MM-kisat onnistumisen eteen. Pelkkä reikä jäässä ei riitä. Tonneittain lunta ja jäätä muuttaa paikkaanasa ja muotoaan ennen kuin ensimmäinenkään uimari avantoon pulahtaa.
 • Opissa oikealla rakennuksella (julkaistu 12.3.2014)
  Lapin ammattiopiston opiskelijat ovat ahkeroineet Kairatien varressa Rovaniemellä jo pari vuotta kahden kaksikerroksisen paritalon kimpussa.
 • Parturi-kampaaja on ihmistuntija (julkaistu 11.3.2014)
  Parturi-kampaajaksi opiskelevan Jemina Brunfeldtin sakset käyvät nopsaan mutta tarkasti. Ilme on keskittynyt ja rauhallinen. Menossa on parturi-kampaajien opiskeluun kuuluva asiakaspalvelutilanne. Tuolissa asiakkaana istuu Lapin ammattiopiston rehtori Taisto Arkko, joka huomasi Porokadun aulassa mainoksen parturi-kampaajien asiakaspalvelupäivistä ja tarttui tilaisuuteen.
 • Aivan muuta kuin meikkaamista (julkaistu 7.3.2014)
  Kosmetologien tiloissa on rauhaisan leppoisa tunnelma. Kymmenkunta opiskelijaa tekee parhaillaan pariharjoituksina kasvohoitoja toisilleen. Yksi heistä on Elina Seljänperä, joka opiskelee toista vuotta kosmetologiksi Lapin ammattiopistossa.
 • Hyvinvointia eläimistä (julkaistu 4.3.2014)
  Northern Gate Safarsin lähes kolmesataa koiraa ilmoittaa työinnostaan moniäänisesti. Osa koirista on jo valjaissa ja pian lähdössä turistien safarille. Oudomman ihmisen ilmestyminen näkyviin saa koirat ääneen. Valjakoiden keskellä touhuava Pinja Siivola sen sijaan on koirille jo tuttu kaveri. Husky nimeltä Matti kyhnyttää itseään Pinjan reiteen.
 • Fläsh-tapahtuma Cafe Tivolissa maaliskuun lopussa (julkaistu 28.2.2014)
  Fläsh on nuoria yrittäjyyteen ja unelmien tavoitteluun innostava päivä, joka järjestetään Rovaniemellä 28.3. klo 9.30–15 lopussa. Päivän odotetuin puhujavieras on Kultaisella Venlalla palkittu Arman Alizad. Myös Lapin ammattiopiston Yrittäjyyskoulu on mukana järjestämässä tilaisuutta.
 • Yhteishaku mielessä? (julkaistu 28.2.2014)
  Mietitkö vielä alaasi tai tuntuuko koko yhteishaku möröltä? Lukaisepa Taitava-lehti ensiavuksi ja tartu toimeen! Lehdestä saat neuvoja yhteishakuun ja kuulet opiskelijoiden kokemuksia eri aloilla opiskelusta. Taitava on Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston, Lapin urheiluopiston ja Lapin oppisopimuskeskuksen yhteinen lehti.
 • Lapin ammattiopistossa palkittiin Mestarimyyjäopiskelijoita (julkaistu 26.2.2014)
  Lapin ammattiopistossa palkittiin Mestarimyyjäkoulutuksessa kiitettävän arvosanan saaneet opiskelijat Suvi Vaarala Sodankylästä ja Veera Bergman Rovaniemeltä. Hyväksyttyjä suorituksia Lapin ammattiopistossa oli yhteensä 31 kappaletta.
 • Abit lähtivät, perjantaina juhlittiin wanhoja! (julkaistu 14.2.2014)
  Porokadun toimipisteessä oli eilen varsinainen hulabaloo kun sekä Ammattilukion että Ounasvaaran lukion abit viettivät penkkareitaan. Tänään juhlivat vuorostaan lukion kakkosluokkalaiset, wanhat.
 • Leipuri-kondiittorit kilpailevat Suomen mestaruudesta (julkaistu 3.2.2014)
  Suomen Leipuriliitto ry. järjestää lauantaina 8. helmikuuta klo 9.00 – 14.00 Lapin ammattiopiston Jänkätien toimipisteessä Rinkeli Gran Prix leipomoalan SM-kilpailun. Nuorisoasteen leipurikondiittoriopiskelijoille tarkoitettu kilpailu järjestetään jo 24 kerran.
 • Mansikkasaloille Rovaniemen maatilayritys 2013 -palkinto (julkaistu 31.1.2014)
  Ritva ja Pekka Mansikkasalo Meltauksesta on palkittu Rovaniemen elinkeinojaoston myöntämällä Rovaniemen maatilayritys 2013 -palkinnolla. Palkinnon ojensi kaupunginjohtaja Esko Lotvonen ja maaseutupäällikkö Anne Nuutinen Lapin ammattiopiston Jänkätien toimipisteessä. Pekka Mansikkasalolle talo on tuttu, sillä hän on opiskellut elintarviketuottajaksi Lapin ammattiopistossa.
 • Tarjolla työkaluja hierojan osaamispakkiin (julkaistu 31.1.2014)
  Hierojan ammatti on vanha ja perinteikäs, mutta alati kehittyvä. Lapin ammattiopistossa on alkamassa hierojan erikoisammattitutkinto, joka tuo hierojan osaamispakkiin lisää työkaluja. Rajavartiolaitokselta reserviin siirtynyt kapteeni, nyt Saariselällä hierojana toimiva Lauri Wesslin on huomannut erikoisammattitutkinnon edut hierojan työssä.
 • Aleksi Velhola Taitaja2014 finaaliin (julkaistu 24.1.2014)
  Lapin ammattiopiston opiskelija Aleksi Velhola pääsi Torniossa järjestyssä semifinaalissa Taitaja2014 finaaliin. Velholan lajina on kirvestyöt. Semifinaalin sisältyi dramatiikka ja jännitystä, sillä jatkopaikka ratkesi vasta arvonnan jälkeen.
 • Jenni Ranta Taitaja2014 finaaliin (julkaistu 24.1.2014)
  Lapin ammattiopiston kilpailija Jenni Ranta on päässyt vaatetuksen lajissa Taitaja2014 finaaliin. Semifinaalissa tehtävänä oli leikata ja valmistaa miesten työliivi.
 • Vipinää koulutus- ja rekrytointimessuilla Sodankylässä (julkaistu 20.1.2014)
  Lapin ammattiopiston Sodankylän toimipisteessä järjestettiin 15.1.2014 XVI Pohjois-Lapin koulutus- ja rekrytointimessut. Messuilla oli hyvä mahdollisuus tutustua muuan muassa alueen koulutustarjontaan ja vertailla koulutuspaikkoja keskenään. Messuilla pystyi tutustumaan myös autokoulutarjontaan, nuorisotoimen tapahtumiin, Lapin Kansaan ja moneen muuhun kiinnostavaan yritykseen tai järjestöön.
 • Erkki Tervo ja Niko Haiko Taitaja2014 finaaliin! (julkaistu 17.1.2014)
  Lapin ammattiopiston Erkki Tervo on voittanut tietokoneet ja verkot -lajin semifinaalin Turussa ja Niko Haiko tullut neljänneksi. Näin miehet lunastivat paikkansa Lahden Taitaja2014-finaaliin.
 • Huonekalupuusepät kilpailivat Lapin ammattiopistolla (julkaistu 16.1.2014)
  Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteessä kisattiin keskiviikkona 15. tammikuuta huonekalupuusepän lajin Taitaja2014 semifinaali. Karsintaan osallistui 6 kilpailijaa ympäri Suomen ja paikka jatkoon oli tarjolla kahdelle parhaalle. Lapin ammattiopistosta finaalipaikkaa tavoitteli Ville Kantola.
 • Wellevin rakentaminen opettaa ja kasvattaa - myös opettajaa (julkaistu 15.1.2014)
  Levisalmelle rakennettavan Rovaniemen koulutuskuntayhtymän koulutus- ja työhyvinvointikeskuksen – Wellevin - työt ovat lähes viimeisiä listoja vaille loppusuoralla. Työmaan valmistuminen viivästyi vuodella ja rahaa tarvittiin aiottua enemmän. Projektia on paljon parjattu ja kyseenalaistettu. Lisänimiä on huvimajasta miljoonamajaan, ja toistuvasti rakennustöitä vaaditaan lopetettavaksi ja rakennelmaa hetimiten myytäväksi.
 • ConEct-hankkeen opiskelija- ja asiantuntijavaihdoissa käy vipinä (julkaistu 13.1.2014)
  KOLARCTIC ENPI CBC ohjelman rahoittamassa ConEct-hankkeessa on tähän mennessä toteutettu noin 50 opiskelija- ja 100 asiantuntijaliikkuvuutta Barentsin alueella. Opiskelijaliikkuvuudet ovat pääasiassa työssäoppimisjaksoja ja asiantuntijaliikkuvuudet partneritapaamisia, vierailuja ja seminaareja. The Parliament, Politics, Policy and people Magazine -lehdessä julkaistiin hiljattain artikkeli LAO:n opiskelijoiden työssäoppimisjaksosta Norjan Kautokeinossa.
 • Yrittäjyyskoulun joukkue jälleen Taitaja-finaaliin! (julkaistu 10.1.2014)
  Lapin ammattiopiston yrittäjyyslajin useiden vuosien menestysputki ammattitaidon SM-kilpailuissa saa jatkoa. Yrittäjyyslajin taitajat Jenna Järvinen, Riikka Ollakka ja Andreas Klouvatos päihittivät taitajasemifinaaleissa Oulussa kaikki muut joukkueet ja pääsevät näin Taitaja2014-finaaliin Lahteen kilpailemaan ammattitaidon Suomen mestaruudesta.
 • Ammattitutkinnossa opittu näkyy välittömästi työssä (julkaistu 20.12.2013)
  Syyslukukausi on paketissa ja Lapin ammattiopistosta on lähtenyt jälleen maailmalle uusia ammattilaisia, työn sankareita. Osa on syventänyt ja kehittänyt osaamistaan ja toisille opinnot ovat tuoneet aivan uuden ammatin. Eräs syyslukukaudella valmistuneista ryhmistä on kehitysvamma-alan ammattitutkintoryhmä.
 • Lapin ammattiopistosta joulun alla valmistuneita (julkaistu 20.12.2013)
  Lapin ammattiopistosta on marras-joulukuussa valmistunut joukko uusia ammattilaisia. Osa on myös syventänyt osaamistaan ammattitutkintojen kautta. Listassa on niiden opiskelijoiden nimet, jotka ovat sallineet nimensä julkaisun.
 • Joulukukat puutarhamyymälästä (julkaistu 19.12.2013)
  Hanki kauniit jouluiset kukat sekä kukka-asetelmat Lapin ammattiopiston Metsäruusun puutarhamyymälä Silmusta!
 • Ihan läpällä vaan - seksuaalisuus on osa ihmistä ja elämää (julkaistu 17.12.2013)
  Parhaimmillaan seksuaalisuus on luonteva asia ja päivien piristys. Seksuaalisuudesta kannattaa keskustella, jotta asiat menevät kaikkien kantilta niin kuin pitääkin ja ongelmatilanteilta vältytään. Lapin ammattiopiston psykologian lehtori Sirkka Karjalainen löysi Lapin Letka-hankkeen keskustelukorteista oivan työkalun aiheen käsittelyyn.
 • Metsä yhdistää ihmisiä (julkaistu 16.12.2013)
  Viime viikolla Rovaniemellä vietetty Euroopan Metsäviikko on hyvä esimerkki siitä, miten kuka tahansa kansallisuuteen, ikään, sukupuoleen tai asemaan katsomatta voi nauttia saman teeman ympärillä järjestetyistä tapahtumista. Tämä näkyi myös Lapin ammattiopiston metsätyömailla, jossa vierailemassa kävivät kansainväliset metsäalan asiantuntijat siinä missä harvesterikuskin ammatista haaveilevat lapsetkin.
 • Metsä2013 -kokouksen osallistujamaiden nimikkopöntöt valmistuivat (julkaistu 12.12.2013)
  Euroopan Metsäviikon isäntäkaupunki Rovaniemi on käynnistänyt erikoisen lintukotoprojektin, jonka aikana on nikkaroitu metsäkokouksen kaikille 40 osallistujamaalle omat linnunpöntöt. Eri maiden nimikkopöntöt on nyt saatu asennuskuntoon Lapin ammattiopiston opiskelijoiden voimin. Lintukodot viedään eri puolille Lappia, josta telkkäperheiden kuulumisia voi jatkossa seurata virtuaalisesti.
 • Uutta, laadukasta verkko-opetusmateriaalia kaivosalan koulutukseen (julkaistu 10.12.2013)
  Kaivoskoulutuksen verkko-oppimateriaalivaranto-hanke on päätösvaiheessa. Vuonna 2009 käynnistynyt hanke on toteutettu Lapin ammattiopiston ja Ammattiopisto Lappian yhteistyönä. Hankkeen rahoittajana on ollut Lapin ELY-keskus ja hanke kuuluu Manner-Suomen ESR-ohjelmaan.
 • Kylmä ei lannista metsäkoneenkuljettajaa! (julkaistu 9.12.2013)
  Euroopan Metsäviikko 2013 alkoi todellisessa paukkupakkasessa. Ammattiopiston metsäalan opiskelijat esittelivät Vaattunkikönkään maisemissa eurooppalaisille metsäalan virkamiehille ja poliitikoille miten metsätyöt luonnistuvat kovemmassakin kelissä.
 • Lapin metsätyön ammattiopetuksen keskeisille henkilöille tunnustusta (julkaistu 29.11.2013)
  Metsätyön ammattiopetus käynnistyi Hirvaalla ja Nikkarilassa viisikymmentä vuotta sitten, elokuussa vuonna 1963. Kuopiossa järjestettiin viidenkymmenen vuoden taipaleen kunniaksi 27. -28. marraskuuta metsätyön ammattiopetuksen tulevaisuusseminaari, jossa palkittiin 11 lappilaista metsätyön ammattiopetuksen keskeistä henkilöä.
 • Koulutus maakunnissa on tiukkaa tiimityötä (julkaistu 29.11.2013)
  Laskettelurinteestä tuttu tamppari rouhii jängän pintaa Kittilän Könkäällä. Taustalla hämärän harmaassa alkutalven säässä siintää Levi-tunturin hahmo. Kitukasvuiselle maalle on suunnitteilla rakentaa lasten puuhaparkki, golfkenttä ja muuta aktiviteettialuetta. Valmisteilla olevan kotarakennuksen pihaan ajaa pieni pakettiauto. Joni Ilander siirtyy hetimiten vanhan kaivinkoneen puikkoihin. Kone hörähtää käyntiin ja murskekasa leviää pikkuhiljaa kodan edustalle.
 • Muotinäytöksessä tarvitaan usean alan ammattilaisia (julkaistu 22.11.2013)
  Korundissa pidetyillä koulutus-, rekrytointi- ja työelämämessuilla nähty katumuotinäytös sai jatkoa Jokiväylän toimipisteessä 21. marraskuuta. Valoa kaamokseen -muotinäytös yhdisti Lapin ammattiopiston useiden eri alojen osaamisen. Vaikka muotinäytösten pääosassa ovatkin perinteisesti vaatteet ja niitä esittävät mallit, on tapahtuma aina useiden ammattialojen yhteinen ponnistus.
 • Ulottuvuutta kolmeen suuntaan (julkaistu 12.11.2013)
  Lapin ammattiopiston Kairatien toimipisteen eräässä tietokoneluokassa käy tiivis tuhina päätteiden äärellä. Näytöille piirtyy rautalankamalleista linnantorneja. Tällä kertaa kyseessä ei olekaan tavallinen oppitunti, vaan linnoja rakentelevat rintarinnan niin opiskelijat kuin opettajatkin. Menossa on ensimmäinen 3D-mallintamisen työpaja, josta haetaan kokemusta, näkemystä ja oppia tulevaisuuden 3D-opintojen järjestämiselle Lapin ammattiopistossa.
 • Tule koulutusmessuille Korundiin, voita iPhone! (julkaistu 31.10.2013)
  Lapin ammattiopisto on esillä koulutusmessuilla Korundissa 6.-7.11.2013. Tarjolla on tietoa ja ohjausta koulutuksista ja ammatinvalinnasta. Lapin ammattiopiston osastolla voi myös osallistua kilpailuun, josta yksi onnekas voittaa itselleen iPhonen!
 • Koulunkäynnin ohjaaja on luova kasvattaja (julkaistu 29.10.2013)
  Pienelle koululaiselle peruskoulujen aamu- ja iltapäivätoiminta on tärkeä osa päivän kulkua. Monen lapsen koulupäivä alkaa tai päättyy eri aikaan kuin vanhempien työpäivä. Aamu- ja iltapäivätoiminnassa lapsi voi osallistua aikuisen ohjauksessa monipuoliseen ja virkistävään toimintaan ennen koulupäivän alkua ja sen päätyttyä. Luppoajan viettämisestä ei ole kyse, vaan toiminta tukee kodin ja koulun kasvatustyötä sekä lapsen kasvua. Tämän vuoksi myös ohjaajalta vaaditaan ammattitaitoa. Lapin ammattiopiston tarjoama uusi erikoisammattitutkinto vastaa kasvaneisiin haasteisiin.
 • Ammattilukioon hakeminen kevään 2014 yhteishaussa (julkaistu 8.10.2013)
  Syksystä 2013 alkaen yhteishaussa haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Myös koulutustarjonta on nähtävillä opintopolku.fi -verkkopalvelussa. Ammattilukioon voi hakea verkkopalvelun kautta käyttäen toimipistenimeä "Ammattilukio".
 • Törkeen Hyvät Päivät turvaa tuomassa (julkaistu 7.10.2013)
  Sadat Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston ja Lapin urheiluopiston toisen vuoden opiskelijat saivat arvokasta tietoa viidensillä Törkeen Hyvillä Päivillä Kairatiellä. Toiminnallisen tapahtuman teemana oli tänä vuonna turvallisuus eri näkökulmista.
 • Yrittäjyyttä pitkin yötä (julkaistu 4.10.2013)
  Yrittäjä tekee pitkää päivää, se on tunnettu tosiasia. Mutta moniko sitä on kokeillut? Lapin ammattiopiston liiketalouden opiskelijat ja yrittäjyyskoululaiset ottivat syyskuun alussa tuntumaa siihen millaista on tehdä joskus se kuuluisa ympäripyöreä päivä.
 • Metsä kutsui Rovaniemen kasiluokkalaisia (julkaistu 30.9.2013)
  Rovaniemen alueen kahdeksasluokkalaiset pääsivät viime viikolla tutustumaan metsien salaisuuksiin ja metsäalan työtehtäviin metsäviikon merkeissä. Lappilaiset metsäalan toimijat olivat järjestäneet Norvajärven takamaastoihin Kierivaaran kupeeseen useita toimintapainotteisia rasteja, joihin koululaiset tutustuivat. Aiemmin tilaisuus on ollut yhden päivän mittainen metsäpäivä, ja sinne on päässyt vain yhden koulun kahdeksasluokkalaiset. Nyt aikaa oli koko viikko ja paikalla lähes 700 koululaista.
 • Sadonkorjuumarkkinoilla aitoa maalaistunnelmaa (julkaistu 4.9.2013)
  Sadonkorjuumarkkinat on yksi Rovaniemi-viikon yleisösuosikeista. Viime vuonna Metsäruusun perinteikkäässä miljöössä viihtyi monituhatpäinen ennätysyleisö. Tapahtumaa vietetään Rovaniemellä Lapin ammattiopiston Metsäruusun toimipisteessä, osoitteessa Metsäruusuntie 18.
 • Käyttökatko verkkosivulla TÄNÄÄN 20.8. klo 13 alkaen (julkaistu 20.8.2013)
  Rovaniemen koulutuskuntayhtymän, Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston, Lapin kesäyliopiston ja Oppipoika Ravintoloiden verkkosivut ovat pois käytöstä 20.8. klo 13 alkaen. Käyttökatko kestää noin tunnin.
 • Nuorille yrittäjille apua uudesta starttipajasta (julkaistu 12.8.2013)
  Rovaniemen Kehitys Oy ja Lapin ammattiopisto ovat käynnistäneet starttipajan, jossa nuoret yrittäjät saavat tarvitsemaansa tukea ja ohjausta yritystoimintansa kahden ensimmäisen vuoden aikana. Start me up -projekti jatkuu kevääseen 2015 saakka.
 • Yrittäjyysvalmennusta aikuisopiskelijoille (julkaistu 12.8.2013)
  Yrittäjyyskoulu tarjoaa henkilökohtaista yrittäjyysvalmennusta aikuisopiskelijoille. Tavoitteena on tarjota yrittäjyyttä suunnitteleville opiskelijoille mahdollisuus hankkia tarvittavaa liiketoimintaosaamista henkilökohtaisesti suunnitellun valmennusohjelman puitteissa.
 • Lukukausi alkaa Lapin ammattiopistossa (julkaistu 2.8.2013)
  Syyslukukausi alkaa sekä uusien että jatkavien opiskelijoiden osalta Lapin ammattiopistossa pian. Tarkista oman toimipisteesi lukukauden alkamisen ajankohdat.
 • Manninen, maailmanluokan ammattilainen (julkaistu 11.7.2013)
  Rovaniemeläinen, Lapin ammattiopistosta valmistunut Pauli Manninen, kilpaili viime viikolla Saksan Leipzigissä pidetyissä ammattitaidon MM-kilpailuissa. Mannisen kilpailulajina oli putkiasennus. Kilpailutehtävässä rakennettiin metalliprofiileista asennuskehikko, johon asennettiin kylpyhuoneen käyttövesi-, lämmitys- ja viemäröintiputkisto. Lisäksi kehikkoon asennettiin kylpyhuoneen kalusteet.
 • Yhteishaun tulokset (julkaistu 13.6.2013)
  Kevään yhteishaussa Lapin ammattiopiston opiskelijoiksi valittujen nimet on julkaistu. Listan lopussa on myös Askel Ammattistarttiin valitut opiskelijat. Listassa on julkaistu vain niiden nimet, jotka ovat antaneet julkaisuluvan.
 • Opintotoimisto päivystää kesän ajan Toripuistikossa (julkaistu 11.6.2013)
  Opintotoimisto päivystää 12.6.2013 alkaen Toripuistikon toimipisteessä osoitteessa Toripuistikko 5-7. Muissa toimipisteissä ei ole päivystystä. Opintotoimiston päivystys palvelee myös puhelinnumerossa 020 798 4105. Muiden toimipisteiden opintotoimistot palvelevat jälleen 1.8.2013.
 • Kanadalaiset opiskelijoiden oppilaina metsässä (julkaistu 6.6.2013)
  Viisi kanadalaista Ponssen jälleenmyyjää otti toukokuun lopulla tuntumaa metsätöihin Lapin ammattiopiston metsäkoneilla. Aiemmat kokemukset varsinkin harvesterin ohjastamisesta olivat vähäisiä, mutta metsäalan opiskelijoiden ohjauksessa puu kaatui päivän päätteeksi jo mallikkaasti.
 • Lämpimääkin kuumemmat juhlat uusille ammattilaisille (julkaistu 1.6.2013)
  Lapin ammattiopiston ja Rovaniemen ammattilukion juhlia vietettiin lauantaina helteisen kuumassa kesäsäässä. Povatut sateetkaan eivät ehtineet pilaamaan juhlia. Jokiväylän auditorio sekä Kairatien juhlasali olivat täynnä yleisöä kun Tuotantoalojen ja Palvelualojen sekä ammattilukion valmistuvat opiskelijat saivat todistuksensa vuosien puurtamisesta.
 • Metsurista on moneksi (julkaistu 27.5.2013)
  Viime syksynä alkanut metsurin ja metsäpalveluntuottajan ammattiin kouluttava metsäalan perustutkinto on hyvässä vauhdissa. Opiskelijat ovat tyytyväisiä ja porukka on pysynyt hyvin opinnoissa. Koska alan työ on nykyään hyvin monimuotoista, ovat myös koulutuksen sisällöt sen mukaisia.
 • Iloa puutarhoilla (julkaistu 27.5.2013)
  Lapin ammattiopiston puutarhalla ja Puutarhamyymälä Silmussa Metsäruusun toimipisteessä vietettiin viime perjantaina valtakunnallisen puutarhapäivän nimissä Iloa puutarhasta -tapahtumaa. Yleisöä kertyi aurinkoisena iltapäivänä puutarhalle välillä pieneksi tungokseksi saakka.
 • Tapio Tahvanaisesta vuoden 2012 oppisopimuskouluttaja (julkaistu 17.5.2013)
  Lapin oppisopimuskeskus on valinnut vuoden 2012 oppisopimuskouluttajan, oppisopimusopiskelijan, oppisopimusyrityksen ja työpaikkakouluttajan perustuen aktiiviseen ja myönteiseen toimintaan oppisopimuskoulutuksen parissa.
 • Lapin ammattiopistoon ammattitaidon SM-hopeaa ja -pronssia (julkaistu 16.5.2013)
  Lapin ammattiopiston yrittäjyyslajin joukkue Aarne Isometsä, Samuel Rantajääskö ja Mikael Kotajärvi ottivat SM-hopeaa ja maalauksen ja tapetoinnin kilpailija Anna-Kaisa Velakoski SM-pronssia tänään päättyneissä ammattitaidon SM-kisoissa.
 • Katon kautta ympäri – vyö pelasti (julkaistu 6.5.2013)
  Täynnä ammattikoulun opiskelijoita oleva Volvo pyörähtää kyljen kautta ympäri kun Liikenneturvan Petri Niska painaa napista. Vyöt kiristyvät ja matkustajat painautuvat auton kylkiä vasten ja roikkuvat vöissä. Vaikka vyö pitää varmasti, kolisee pää hitaassakin liikkeessä pilareihin ja katon rakenteisiin. Pian auto on jo kokonaan ympäri ja veri pakkautuu päähän, turvavyö puristaa lantiota ja solisluuta. Olo on hyvin hankala, joskin varmasti paljon miellyttävämpi kuin kaksinkerroin kojelaudalla. Vyö pelasti. Voi vain kuvitella millainen on sama liikesarja maantienopeuksissa.
 • Miten löysin oman alani? (julkaistu 19.3.2013)
  Yhteishaku on päättynyt 15. maaliskuuta. Moni on tehnyt tärkeän päätöksen ja on varma suunnastaan. Moni hakija on kuitenkin mietteissään. Teinkö oikean päätöksen? Olisiko sittenkin pitänyt hakea johonkin muualle? Millaistahan sen alan opiskelu lopulta on? Osaankohan? Entä jos en pidäkään koko alasta? Ei hätää. Lukemattomat muutkin opiskelijat ovat olleet samojen kysymysten äärellä - ja selvinneet voittajana! Lue miten siinä niin kävi.
 • Käpyset kertoo opiskelijaelämästä - myös sähköisesti (julkaistu 6.3.2013)
  Yhteishaku on puolessa välissä, ja vielä on rutkasti aikaa tehdä tärkeitä päätöksiä! Uusin Käpyset-lehti kertoo millaista on meininki Lapin ammattiopiston opinnoissa tai miten mukava onkaan muuttaa ensimmäiseen "omaan kämpään" - asuntolaan - oppimaan itsenäisen elämän aakkosia. Löydät sen myös sähköisenä.
 • Metsäruusun toimipisteelle kestävän kehityksen sertifikaatti (julkaistu 26.2.2013)
  Lapin ammattiopiston Metsäruusun toimipiste on saanut kestävän kehityksen sertifikaatin opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiöltä, eli Okka-säätiöltä. Sertifikaatti on ulkoinen tunnustus ansiokkaasta kestävän kehityksen työstä.
 • Ministeri kuuli kaivosten ja koulutuksen kaikuja (julkaistu 24.2.2013)
  Lapin ammattiopiston Sodankylä-Instituutissa järjestettiin Kaikuja kaivokselta koulutukseen -seminaari 21.- 22.2.2013. Seminaarin teemana oli kaivostoiminnan osaamisen ja koulutuksen kehittäminen. Tilaisuudessa kuultiin kaivosalaa eri näkökulmista tarkastelevien alan asiantuntijoiden ajatuksia. Paikalla oli myös opetusministeri Jukka Gustafsson.
 • Herkkuja kotipihalta (julkaistu 21.2.2013)
  Lapin ammattiopiston puutarhatalouden perustutkinnon opiskelijat järjestävät tilaisuuden yrttien käytön mahdollisuuksista Metsäruusun toimipisteen puutarhamyymälässä 28.2. klo 10 - 15.
 • Myytävänä hiontapöytä (julkaistu 19.2.2013)
  Lapin ammattiopiston pintakäsittelyala myy käytöstään poistamansa hiontapöydän tarjousten perusteella.
 • Kaivostoiminnan ja –koulutuksen seminaari Sodankylässä - osallistujana myös ministeri Gustafsson (julkaistu 14.2.2013)
  Lapin ammattiopiston Sodankylä-Instituutissa järjestetään Kaikuja kaivokselta koulutukseen -seminaari 21.- 22.2.2013. Seminaarin teemana on kaivostoiminnan osaamisen ja koulutuksen kehittäminen. Tilaisuudessa kuullaan kaivosalaa eri näkökulmista tarkastelevien alan asiantuntijoiden ajatuksia. Paikalla on muun muassa opetus- ja kulttuuriministeri Jukka Gustafsson, Kevitsa Mining Oy:n kaivoksen johtaja Andrew Reid ja vs. Lapin maakuntajohtaja Raimo Holster.
 • Yhteishaun aloituspaikkamuutokset Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä (julkaistu 7.2.2013)
  Keväällä 2013 yhteishakuun tulevissa Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston aloituspaikoissa tapahtuu muutoksia. Syksyllä 2013 alkavaksi kaavailluista peruskoulupohjaisesta perustutkinto- ja ammattilukiokoulutuksesta sekä ylioppilaspohjaisesta perustutkintokoulutuksesta siirretään aloituspaikkoja näyttöperusteiseen perustutkintokoulutukseen. Aloituspaikkojen määrä syksyllä 2013 alkavassa ammatillisessa perustutkintokoulutuksessa pysyy kokonaisuudessaan samana. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän järjestämässä ammatillisessa koulutuksessa on kevään 2013 yhteishaussa haettavana 969 aloituspaikkaa.
 • Kairatiellä taisteltiin salibandymestaruudesta (julkaistu 1.2.2013)
  Tammikuun viimeisenä päivänä LAO:n Kairatien yksikössä pelattiin Palvelualojen kesken salibandyturnaus. Mukana oli vieraileva putkipoikien joukkue talotekniikan puolelta joukkueella 6154. He korjasivatkin voiton kotiin. Lapin ammattiopiston Palvelualojen opettajilla oli myös oma joukkue "LALA", jossa pelasi mukana muutama oppilaskin.
 • Yrittäjyyslajin joukkue Taitajafinaaliin (julkaistu 30.1.2013)
  Lapin ammattiopiston yrittäjyyskoulun joukkue Aarne Isometsä, Mikael Kotajärvi ja Samuel Rantajääskö voittivat yrittäjyyslajin semifinaalin Kairatiellä eilen. Valmentajana joukkueella on Marja-Leena Jatkola.
 • Riina Ronkainen Taitaja2013 finaaliin (julkaistu 23.1.2013)
  Karsinnat pääsystä ammattitaidon SM-kilpailujen finaaliin ovat alkaneet ensimmäisten lajien osalta. Lapin ammattiopistoon tuli hetimiten iloisia uutisia kondiittorin lajista!
 • Myytävänä salibandykaukalo (julkaistu 21.1.2013)
  Lapin ammattiopisto myy käytöstään poistamansa salibandykaukalon tarjousten perusteella.
 • Kondiittorin lajin SM-semifinaalit käydään Lapin ammattiopistolla (julkaistu 9.1.2013)
  Taitaja2013 ammattitaidon SM-kilpailujen kondiittorin lajin semifinaalit pidetään Lapin ammattiopiston Jänkätien toimipisteessä 22.1. Yhteensä 18 kilpailijaa saapuu eri puolilta Suomea tavoittelemaan paikkaa ammattitaidon SM-kilpailujen finaalehin, jotka pidetään Joensuussa toukokuussa.
 • Lapin ammattiopistosta valmistuneita (julkaistu 21.12.2012)
  Lapin ammattiopistosta syyslukukaudella 21.12.2012 mennessä valmistuneita opiskelijoita. Listassa on nimensä julkaisuun luvan antaneet.
 • Opintotoimistot suljettuna joulun ja vuodenvaihteen (julkaistu 18.12.2012)
  Joulun seutu ja vuodenvaihde pyhineen aiheuttavat muutoksia opintotoimistojen aukioloaikoihin. Kairatien, Jokiväylän ja Metsäruusun toimipisteiden opintotoimistot ovat suljettuna 22.12.2012 – 6.1.2013. Jänkätien toimipisteen opintotoimisto on suljettuna 22.12.2012 - 1.1.2013.
 • Manninen matkalla ammattitaidon MM-kisoihin (julkaistu 28.11.2012)
  Muistatko Lapin ammattiopiston opiskelijan Pauli Mannisen ja vuoden 2011 Taitaja-kilpailut Kuopiosta? Putkiasennuksen lajissa ensimmäisen päivän jälkeen toiseksi viimeisenä ollut Manninen kiri lopulta kylmänviileällä suorituksellaan SM-hopealle. Mitalikahveja siemailtaessa mies vakuutti, että kilpaileminen kiinnostaa jatkossakin. Puheet eivät olleet tuulesta temmattuja, sillä Manninen on raivannut tiensä edustamaan Suomea Saksassa pidettäviin ammattitaidon MM-kisoihin.
 • Ensimmäiset hoiva-avustajat valmistuivat Lapin ammattiopistosta (julkaistu 28.11.2012)
  Ensimmäiset hoiva-avustajat valmistuivat 30. marraskuuta Lapin ammattiopistosta. Kyseessä on työvoimapoliittinen koulutus, jolla tarjotaan joustava työllistymis- ja kouluttautumisväylä vanhus- ja vammaispalvelujen avustaviin tehtäviin.
 • Talven tekijät (julkaistu 22.11.2012)
  Lapin ammattiopiston logistiikan koulutuksen toisen vuosikurssin opiskelijat ovat ajaneet jo viikon päivät lunta Ounasvaaran hiihtostadionille. Tahti on kova, sillä lauhat kelit ovat syöneet latu-urat paljaiksi. Tarkoitus on saada ladut kuntoon ennen kuin kansainvälinen hiihtokisa FIS Santasport-race Ounasvaaralla tulevana viikonloppuna starttaa.
 • Kutsu lähihoitajan näyttötutkinnosta järjestettävään arvioijakoulutukseen (julkaistu 20.11.2012)
  Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, lähihoitaja, on tullut uudet tutkinnon perusteet 1.8.2010 (määräys 17/011/2010). Lapin ammattiopisto, Palvelualat kutsuu työyhteisönne edustajat ja työelämän arvioijat lähihoitajan näyttötutkinnosta järjestettävään arvioijakoulutukseen.
 • Paraati toi joulun kaupunkiin (julkaistu 19.11.2012)
  Perinteinen jouluparaati toi joulun kaupunkiin Rovaniemellä. Edes loskainen keli ei vienyt joulumieltä kulkueelta ja sitä seuranneelta yleisöltä. Mukana paraatissa oli joulupukin lisäksi jos jonkinlaista hahmoa, eläintä ja otusta. Lapin ammattiopiston väki oli jälleen pääosassa kulkueen järjestämisessä.
 • Metsäkone on ahkera renki (julkaistu 14.11.2012)
  Lapin ammattiopiston metsäkoneopetuksessa on tekemisen meininki. Puolenkymmentä metsäkoneketjua takoo kahdessa vuorossa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän omistamissa opetusmetsissä puutavaraa tienvarsille. Parhaimmillaan koneisiin kertyy yli 1500 käyttötuntia vuodessa. Työmailla työskennellään ympäri vuoden – roudasta rospuuttoon, ilman seisokkeja.
 • Lordin Aukiolla tarjolla LAO:n lohikeittoa (julkaistu 14.11.2012)
  Ensi lauantaina 17.11. vietetään Kansallista Ravintolapäivää. Lapin ammattiopiston elintarvikealan opiskelijat valmistavat lohikeittoaterian ja tarjoilevat sitä pystyttämässään Ravintola Lohikeitaassa Lordin Aukiolla klo 12 -16.
 • ConEct tuo liikettä yli pohjoisen rajojen (julkaistu 13.11.2012)
  Ensimmäiset ConEct-hankkeessa mukana olevat opiskelijat LVI-, logistiikka- ja rakennus- sekä maanrakennusaloilta tulivat marraskuun alussa kahden viikon työssoppimisjaksolle Rovaniemelle ja Sodankylään. Vastaavasti Lapin ammattiopistosta lähti yksi opettaja ja kaksi LVI-alan opiskelijaa työssäoppimisjaksolle Pohjois-Norjaan, Kautokeinoon.
 • Lapin ammattiopistossa vältyttiin laajoilta lomautuksilta (julkaistu 2.11.2012)
  Käydyissä yt-neuvotteluissa selvitettiin vaihtoehtoja säästötoimenpiteiksi, joita tarvitaan Lapin ammattiopiston toimintamenojen ylittymisen vuoksi. Yhtenä toimenpiteenä esitettiin henkilöstön lomauttamista noin 760 000 euron säästötavoitteen saamiseksi loppuvuoden 2012 aikana. Neuvotteluissa päädyttiin siihen, että laajasti henkilöstöä koskevista lomautuksista luovutaan ja säästöjä haetaan muilla keinoilla.
 • Habi ja Anna-Reetta suuntaavat SakuStarsiin (julkaistu 30.10.2012)
  SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Kilpailussa on kuusi eri sarjaa ja kymmeniä lajeja. Lisäksi ensi kevään näytöslajina Lahdessa on parkour. Varsinaisina kilpailusarjoina ovat kuvataide, kirjoittaminen, näyttämötaide, tanssiliikunta, musiikki ja shakki. SakuStarsiin osallistuu noin 700 kilpailijaa vuosittain. Lapin ammattiopistosta kisoihin ovat lähdössä luokkatoverukset Habi Yawari ja Anna-Reetta Kytölahti. Mukaan kaivataan kuitenkin lisää rohkeita osallistujia!
 • YT-neuvottelut Lapin ammattiopistossa (julkaistu 2.10.2012)
  Lapin ammattiopistossa aloitetaan loppuvuodelle kohdistuvia säästöjä koskevat yt-neuvottelut näillä näkymin 5. lokakuuta. Lapin ammattiopiston talousarvion mukaisen toimintatulojen ja -menojen erotus on elokuussa 2012 tehdyn ennusteen mukaan vuoden lopussa 1,26 miljoonaa euroa alijäämäinen.
 • Innostu oppimaan - Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen viikko (julkaistu 14.9.2012)
  Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen viikolla oppilaitokset, työ- ja elinkeinotoimisto sekä Menestyjäksi Lapissa -hanke esittelevät Rovaniemellä aikuiskoulutustarjontaa, kertovat aikuisopiskelun eri mahdollisuuksista sekä rahoituksen vaihtoehdoista.
 • Vielä mahtuu mukaan opiskelemaan (julkaistu 5.9.2012)
  Onko sinulla jo ammatti mutta haluaisit opiskella uuden? Vai ovatko opintosi jääneet kesken ja haluaisit suorittaa ne loppuun?
 • Yhteishaun tulokset (julkaistu 14.6.2012)
  Täältä löydät kevään yhteishaussa Lapin ammattiopiston opiskelijoiksi valittujen nimet. Listassa on julkaistu vain niiden nimet, jotka ovat antaneet julkaisuluvan.
 • Lentokoneasentajat valmiina maailmalle (julkaistu 7.6.2012)
  Lapin ammattiopistosta valmistui kesäkuun alussa Suomen neljä ensimmäistä yleiseurooppalaisen PART 147/66 B1.1 -standardin mukaisen koulutusluvan kurssitodistuksen saanutta lentokoneasentajaa. Koulutuslupa mahdollistaa työskentelyn kaikissa EU-maissa.
 • Talonrakentajien tuotteet esillä sivuillamme (julkaistu 4.6.2012)
  Rakennusalan perustutkinnossa talonrakentajiksi opiskelevat tekevät opintojensa aikana opiskelutöinään myyntiin pieniä määriä erilaisia rakennusalan tuotteita. Nämä tuotteet ovat jatkossa esillä Lapin ammattiopiston sivuilla.
 • Uusia ammattilaisia ja ylioppilaita juhlittiin (julkaistu 2.6.2012)
  Lapin ammattiopiston ja Rovaniemen ammattilukion juhlia vietettiin lauantaina viileähkössä, mutta onneksi kuivassa kesäsäässä. Kaikissa juhlissa viimeisetkin penkkirivit olivat täynnä valmistuneita ja heidän omaisiaan sekä oppilaitoksen henkilöstöä.
 • Lapin ammattiopistosta 2.6. valmistuneet (julkaistu 1.6.2012)
  Lapin ammattiopistosta valmistui ammattiin tänä kevänä jälleen satoja alansa taitajia. Alla listattuna ovat kaikki valmistuneet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun.
 • Metsäruusun uusi nuorten tila - Uiveloluola (julkaistu 1.6.2012)
  Metsäruusun toimipisteen vanha asuntolanohjaajan toimisto sai uuden ilmeen ja muuttui opiskelijoiden harrastustilaksi. Opiskelijat maalasivat itse seinät ja niitä koristavat hahmot, hankkivat biljardipöydän, darts-tikkataulun ja television. Uiveloluolaksi ristitty tila on kaikkien Metsäruusussa opiskelevien käytössä.
 • Kohti kesää ja työelämää (julkaistu 29.5.2012)
  Lapin ammattiopistosta valmistuu tulevana lauantaina satoja uusia alansa ammattilaisia. Logistiikan perustutkintonsa pian valmiiksi saavat Mia Mansikkasalo, Aki Nuutinen ja Riikka Niemi ovat jo kesämielellä.
 • Lapin ammattiopistosta ilmestyi artikkeli tasapainoharjoittelusta (julkaistu 25.5.2012)
  Lapin ammattiopiston hierojaopiskelija Viivi Kuorikoski kirjoitti yhdessä lehtori Juha Paksuniemen ja Metropolia ammattikorkeakoulun yliopettaja Riku Nikanderin kanssa "Pysy pystyssä tasapainoharjoittelun avulla" -artikkelin. Voit lukea koko artikkelin uutisen lopussa olevan linkin kautta!
 • Elma Kunnari, kauppaopiskelija jo vuonna 1943 (julkaistu 17.5.2012)
  Elma Kunnari saapui eläkeläiskauppaopettajien lounaalle toukokuun alussa mopoautollaan. Leila Tunturi jututti Kunnaria, Rovaniemen kauppakoulun ensimmäisen vuosikurssin oppilasta vuodelta 1943.
 • Törmäsen tynnyrisauna lämpenee jo (julkaistu 7.5.2012)
  Kesä tulee ja järvien rannoilla saunat lämpenevät. Tänä keväänä Lapin ammattiopistosta valmistuvasta Miika Törmäsestä tuli saunanomistaja, kun hän rakensi puusepän opintojensa opinnäytetyönä tynnyrisaunan.
 • Taitajille neljä mitalia! (julkaistu 26.4.2012)
  Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston osalta Taitaja2012 -kilpailu huipentui upeisiin mitalijuhliin. Lapin ammattiopiston yrittäjyyslajin joukkue nousi viimeisen päivän rutistuksella hopealle ja Lapin matkailuopisto on rohmusi kaksi hopeaa sekä pronssin.
 • Yrittäjyyslajin joukkue kiinni pronssissa (julkaistu 25.4.2012)
  Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston viimeinen finaalipäivä Taitaja2012 -kilpailuissa alkoi torstaina jännittävistä asetelmista. Yrittäjyyslajin joukkue pitää edelleen kolmatta sijaa erittäin tiukassa kilpailussa. Erot kolmannen ja kuudennen sijan välillä ovat pienet, joten joukkueet joutuvat rutistamaan täysillä loppuun saakka.
 • Tilanne elää Taitaja2012 -kisoissa (julkaistu 24.4.2012)
  Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston taitajat ovat hyvissä asemissa ensimmäisen finaalipäivän jälkeen. Yrittäjyyslajin joukkue aloittaa toisen finaalipäivän koitoksen kolmannelta sijalta ja somistaja Tiia Jääskö venyi ensimmäisen päivän kilpailuosioissa neljänneksi.
 • Luonnonyrttien viljelyä edistetään Lapin ammattiopistolla (julkaistu 17.4.2012)
  Lapin ammattiopiston Metsäruusun toimipisteessä Rovaniemellä järjestetään 18.–19. huhtikuuta luonnonyrttien viljelypäivät. Päivien aikana alan asiantuntijat, tutkijat ja viljelijät, kertovat miksi luonnonyrttejä tulisi viljellä Lapissa, miten luonnonyrttien viljelyssä pääsee alkuun ja millaisia haasteita viljelyyn liittyy.
 • Yrittäjyyskoulutusta Lyskan lukiolaisille (julkaistu 12.4.2012)
  Lapin ammattiopiston yrittäjyyskoulu ja Rovaniemen Lyseonpuiston lukio pistivät hynttyyt yhteen yrittäjyysopintojen myötä. Lukio osti ammattiopistolta yrittäjyyskoulun vetämiä opintoja, jotka tunnustettiin lukion puolella omana kurssinaan. Pilottina pidetty kurssi sai opiskelijaryhmältä niin hyvän vastaanoton, että yhteistyö jatkuu syksyllä.
 • Porokadulla messuiltiin terveyden puolesta (julkaistu 5.4.2012)
  Päivän teemoina olivat Lapissa tehdyn kouluterveyskyselyn pohjalta nousseet kehittämisen kohteet. Messupäivä oli samalla lähihoitajaopiskelijoiden opinnäytetyöprojekti. Mukana olivat myös parturi-kampaajaopiskelijat ja kosmetologiopiskelijat.
 • Rasteilla rasismia vastaan (julkaistu 22.3.2012)
  Punaisen Ristin rasisminvastaista viikkoa vietettiin 19.-25.3.2012. Punaisen Ristin tärkeimpiä periaatteita on, että jokainen ihminen on yhtä arvokas riippumatta siitä mihin hän uskoo, missä hän on syntynyt tai miltä hän näyttää. Rasisminvastaisella viikolla rohkaistiin jokaista puuttumaan rasismiin omassa arjessaan.
 • Latvajärven leimikossa tapahtuu (julkaistu 13.3.2012)
  Metsäkoneen kuljettajiksi opiskelevat työskentelevät parhaillaan leimikon kimpussa Rovaniemen Latvajärvellä Norvajärven takamaastoissa. 124 hehtaarin alueella tehdään ensiharvennus- ja väljennys- ja avohakkuita yhteensä 5 800 kuution verran. Mäntyvaltaisella, enimmäkseen kuitupuumitassa kasvavalla alueella touhuavat hakkuukoneita ja kuormatraktoreita ohjastavat opiskelijat.
 • Puusepäksi Viimisen Pääle (julkaistu 12.3.2012)
  Keväällä 2011 kaksi Lapin ammattiopistossa huonekalupuusepäksi opiskelevaa kaverusta, Tuomas Puranen ja Niko Kähkönen miettivät minne mennä työssäoppimisjaksolle. Massiivipuutuotteita työstävistä paikoista oli pula eikä lastulevyn sirkkelöinti tuntunut omalta. Kesän koittaessa molemmat suuntasivatkin tahoilleen kesätöihin, kunnes erään pitkän päivän jälkeisessä puhelinkeskustelussa he tekivät ratkaisun. Oli aika perustaa puusepäntöihin paneutunut yritys.
 • Luovuus kukoistaa Tämä toimii! -teknologiakilpailussa (julkaistu 29.2.2012)
  Tämä toimii! -teknologiakilpailun alueellinen tapahtuma pidettiin tiistaina 28. helmikuuta Lapin ammattiopiston Kairatien toimipisteessä. Alakoululaiset olivat ratkaisseet haasteita, jotka liittyvät läheisesti heidän omaan elämäänsä, eli liikkuviin ja leikittäviin leluihin. Kouluissa ympäri Suomen valmistui lähes 5 300 liikkuvaa lelua, mainosta ja päiväkirjaa
 • Tiia Jääskö Taitaja 2012 finaaliin (julkaistu 30.1.2012)
  Somistuksen semifinaaleissa toisen vuoden merkonomiopiskelija Tiia Jääskö Lapin ammattiopistosta ylsi finaalipaikkaan, kisan parhaimmilla pisteillä! Ensimmäisen vuoden opiskelija Tiia Kariniemi taas saavutti sijan yhdeksän, mikä tarkoittaa varasijaa.
 • Eelis Räme Taitaja 2012 finaaliin (julkaistu 26.1.2012)
  Muuraus ja laatoitus -lajissa kilpaillut Lapin ammattiopiston Eelis Räme on päässyt ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailujen finaaliin.
 • Voice-hanke tutustuttaa eurooppalaisiin kulttuureihin (julkaistu 29.12.2011)
  Lapin ammattiopisto on mukana kansainvälisessä Comenius-projektissa "Voice". Alun perin projekti suunniteltiin aloitettavaksi seitsemän eri Euroopan maan kesken, mutta meidän lisäksemme rahoitusta projektiin loppujen lopuksi saivat vain Saksa ja Hollanti. Ammattiopistosta hankkeeseen osallistuvat merkonomi- ja datanomiopiskelijat.
 • Lapin ammattiopistosta valmistuneita (julkaistu 22.12.2011)
  Lapin ammattiopistosta on alkutalvesta ja joulun alla valmistunut jälleen uusia ammattilaisia. Listassa ovat niiden opiskelijoiden nimet, jotka ovat antaneet oikeuden tietojensa julkaisemiseen.
 • Tungosta Pöykkölän joulumyyjäisissä (julkaistu 16.12.2011)
  Rovaniemen perinteiset joulumyyjäiset järjestettiin joulukuun 10 – 11.2011 Pöykkölässä. Lapin ammattiopiston Metsäruusun toimipiste tarjosi tapahtumalle loistavat puitteet ja viikolla satanut valkoinen lumipeite täydensi joulutunnelmaa. Tämän vuotuinen tapahtuma oli järjestyksessään jo kahdestoista ja keräsi runsaasti osallistujia niin Rovaniemeltä kuin alueen lähikunnista. Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistui 150 markkinatoimijaa ja kokonaiskävijämäärä lähenteli 12 000.
 • Henry voitti iPod Touchin (julkaistu 15.12.2011)
  Lapin ammattiopiston ”Askartele ammattihahmo” -kilpailun on voittanut Henry Forsell Kemistä.
 • Harjoitusyrityksessä on turvallista testata yrittäjyyttä (julkaistu 12.12.2011)
  Lapin ammattiopistossa liiketalouden alalla opiskelevat saavat tuntumaa yritysmaailmaan harjoitusyritystoiminnan kautta. Harjoitusyritykset ovat toimineet osana liiketalouden koulutusta jo 11 vuoden ajan. Motor Road Oy -harjoitusyritys pääsi alan töihin marraskuisilla Kelekkamessuilla.
 • Jouluilmeen taikurit (julkaistu 8.12.2011)
  Joulun seutu muuttaa Rovaniemen kauppakeskusten ja pienempienkin liikkeiden ilmettä reilusti. Valot, kuuset, pallot, tähdet, lahjapaketit ja muu kimallus piristävät jouluruuhkassa temmeltävien mieltä. Kauppakeskusten jouluilmeen loihtivat Lapin ammattiopiston merkonomiopiskelijat.
 • Luonto-ohjaajaksi monimuotokoulutuksena (julkaistu 1.12.2011)
  Lapin ammattiopistossa on alkamassa tammikuussa luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, josta valmistuu luonto-ohjaajaksi. Hakuaikaa on vielä jäljellä 6. joulukuuta saakka.
 • LAO:n lentopalloilijat jatkoivat mitalikannassa Porosarjassa 2011 (julkaistu 21.11.2011)
  Perinteinen Pohjois-Suomen ammattioppilaitoksien henkilöstön lentopalloturnaus POROSARJA pelattiin tänä vuonna 19. – 20.11.2011 Raahessa. Seitsemän miesjoukkuetta ratkoi paremmuuttaan kahden päivän aikana kuuden pelatun ottelun avulla. LAO:n joukkueen kaulaan ripustettiin tänä vuonna hopeiset mitalit.
 • Keväällä 2012 alkavaan koulutukseen hyväksyttyjä (julkaistu 21.11.2011)
  Lapin ammattiopistoon yhteisvalinnassa keväällä 2012 alkavaan koulutukseen on hyväksytty alla olevat henkilöt. Listassa on näkyvillä vain niiden hyväksyttyjen nimet, jotka ovat antaneet nimelleen julkaisuluvan.
 • ETEENPÄIN - Koulutus- ja työelämämessut Rovaniemellä (julkaistu 15.11.2011)
  Lapin ammattiopiston tarjonta on jälleen monipuolisesti esillä ETEENPÄIN - Koulutus- ja työelämämessut Rovaniemellä. Messut järjestetään poikkeuksellisesti Keltakankaan liikuntahallissa Viirinkankaalla.
 • ”Uskallusta vanhemmuuteen” luento nuorten vanhemmille (julkaistu 11.11.2011)
  Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut järjestää nuorten vanhemmille Keijo Tahkokallion luennon, jossa pohditaan miten toteuttaa vanhaa sanontaa ”rajoja ja rakkautta” arjen keskellä? Luennon tarkoituksena on tukea vanhemmuutta ja antaa eväitä kotona tapahtuvaan kasvatustyöhön.
 • Ammattilukio goes 80´s! (julkaistu 10.11.2011)
  Marraskuun ensimmäisenä perjantaina pystyi Jokiväylässä siirtymään yhdellä askeleella kolmekymmentä vuotta taaksepäin. Siihen aikaan kaikkien huulilla oli Bogart Company, Miami Vice ja solariumrusketus, eikä kukaan tyylitietoinen unohtanut vetää päälleen kivipestyä farkkukuosia tai kirkuvia neonvärejä.
 • Nenäpäivä kerrytti kassaa ja piristi mieltä (julkaistu 9.11.2011)
  Lapin ammattiopiston Porokadun toimipisteessä osallistuttiin 4. marraskuuta pidettyyn Nenäpäivään. Tempauksessa pöljäiltiin maailmaa paremmaksi ja kerättiin varoja maailman köyhimmissä oloissa asuvien lasten hyväksi. Päivän hulluttelulla saatiin kasaan 417,20 euroa.
 • Lapin Opin ovi projektin koordinaatioryhmälle Verkoston kutoja –palkinto (julkaistu 4.11.2011)
  Lappiin saatiin valtakunnallisen Opinpaikka-tapahtuman Hyvät tyypit -kilpailussa palkintoja oikein kaksin kappalein. Lapin Opin ovi projektin koordinaatioryhmä voitti Verkoston kutoja –palkinnon ja Anu Pruikkonen Lapin maakuntakorkeakoulun vs. johtaja voitti Oppimisen edistäjä –palkinnon.
 • Porokadulla pöljäillään perjantaina (julkaistu 2.11.2011)
  Lapin ammattiopiston Porokadun toimipisteessä lähihoitajiksi ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajiksi opiskelevat tempaisevat 4.11. Nenäpäivän merkeissä. Luvassa on iloista pelleilyä ja pöljäilyä niin toimipisteen tiloissa kuin lähialueellakin.
 • Yrtti- ja turvehoidon koulutusta jatkoksi Luontaishoitohankkeelle (julkaistu 14.10.2011)
  Lapin ammattiopistossa vuonna 2009 käynnistynyt Luontaishoitohanke on päättymässä tänä syksynä. Luontaishoidon palveluita Lapista ammattitaitoisesti ja turvallisesti -hankkeen projektipäällikkö Aini Ojala on tyytyväinen projektin tuloksiin. Suunnitelmissa on saada luontaishoidon ammattitutkinto suomalaiseen tutkintojärjestelmään.
 • Törkeen Hyviä Päiviä vietettiin jo kolmannen kerran (julkaistu 11.10.2011)
  Terveyden edistämisen teemapäivät, eli Törkeen Hyvät Päivät järjestettiin jo kolmannen kerran. Uutena osana oli tällä kertaa Kotiväen ilta, jossa myös opiskelijoiden vanhemmat pääsivät osallistumaan Törkeen Hyvien Päivien toimintarasteille.
 • Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen viikko 1.-6.10.2011 (julkaistu 23.9.2011)
  Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen kampanjaa vietetään lokakuun ensimmäisellä viikolla ympäri maata. Kampanjan tehtävänä on tiedottaa, motivoida, innostaa, aktivoida ja haastaa yhteistyöhän.
 • Myydään käytöstä poistettuja laboratoriovälineitä (julkaistu 22.9.2011)
  Lapin ammattiopisto myy käytöstä poistettuja vanhoja laboratoriovälineitä tarjousten perusteella. Myytävänä on mm. kiertoilma- ja vaakavirtauskaappi sekä erilaista laboratorion lasi- ja muovitavaraa.
 • Datanomiksi verkkokoulun kautta (julkaistu 21.9.2011)
  Lapin ammattiopisto on mukana Datanomin verkkokoulussa, joka tarjoaa keskitetysti tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon ammatillisia tutkinnon osia verkko-opintoina opiskelijoille, oppilaitoksille ja yrityksille.
 • LUC:n taustayhteisöjen henkilöstön golf-turnauksen voitto RKK:lle (julkaistu 19.9.2011)
  Lapin korkeakoulukonsernin taustayhteisöt ottivat toisistaan mittaa golfissa 16.9. Erinomaisessa säässä hyväkuntoisella Rovaniemen Ounasvaaran kentällä pelatun kisan tulostaso oli huomattavan kova. Kisaan osallistui yhteensä yli 30 golfaria ympäri Lappia. Joukkueessa pelasi myös LAO:n henkilöstöä.
 • Elintarvikemyymälä Mestarin Alku avasi jälleen ovensa (julkaistu 30.8.2011)
  Jänkätien toimipisteessä sijaitseva elintarvikemyymälä Mestarin Alku jatkaa taas elintarvikealan tuotteiden myyntiä kesätauon jälkeen.Myymälä avautui 31. elokuuta. Aukioloajat löydät alempaa.
 • Kone- ja metallialan aikuiskoulutuksesta työllistyy hyvin (julkaistu 26.8.2011)
  Kone- ja metallialan aikuiskoulutuksen avoimet ovet pidettiin viime viikolla viimeistä kertaa Lapin ammattiopiston vanhoissa tiloissa Ahjotiellä. Koneet ja opiskelijat siirtyvät ensi vuonna Rantavitikalle valmistuvaan uuteen Lapin ammattiopiston Tuotantoalojen teknologia-alan osaamiskeskukseen.
 • Yrittäjyysvalmennusta aikuisopiskelijoille (julkaistu 15.8.2011)
  Yrittäjyyskoulun toiminta laajentuu kattamaan myös aikuisopiskelijoiden henkilökohtaisen yrittäjyysvalmennuksen. Tavoitteena on tarjota yrittäjyyttä suunnitteleville opiskelijoille mahdollisuus hankkia tarvittavaa liiketoimintaosaamista henkilökohtaisesti suunnitellun valmennusohjelman puitteissa. Valmennuksen aikana opiskelijat saavat valmiudet kannattavan yritystoiminnan aloittamiseen.
 • Täydennyshaussa tarjolla vapaita opiskelupaikkoja (julkaistu 1.7.2011)
  Voit hakea kevään yhteishaussa vapaaksi jääneitä ja peruttuja opiskelupaikkoja kesän täydennyshaussa. Hakuaika on 8.7.-15.7.2011 ja haku tapahtuu www.haenyt.fi sivuston kautta.
 • Uusia ammattilaisia juhlittiin Lapin ammattiopistossa (julkaistu 1.6.2011)
  Lapin ammattiopistossa juhlistettiin keskiviikkona tuoreita ammattilaisia.Tilaisuuksissa jaettiin valmistuneille, eli ammatillisen perustutkinnon suorittaneille todistukset. Ammattilukiosta valmistuneet saavat todistuksensa lauantaina 4.6.
 • Käpyset 3/2011 on ilmestynyt (julkaistu 31.5.2011)
  Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston lehti Käpyset 3/2011 on ilmestynyt. 12-sivuisen lehden löytää toimipisteiden ständeistä, sekä sähköisenä LAO:n www-sivuilta.
 • Ammattiopiston taitajille kultaa ja hopeaa (julkaistu 5.5.2011)
  Lapin ammattiopiston Yrittäjyyskoulun joukkue voitti Kuopiossa pidetyissä Taitaja2011-kilpailuissa yrittäjyyslajin Suomen mestaruuden. Putkiasennuksessa kilpaillut Pauli Manninen nousi hienosti viimeiseltä sijalta hopealle.
 • Ammattiopistolla mainio avaus Taitaja 2011 kisoissa (julkaistu 3.5.2011)
  Lapin ammattiopiston Yrittäjyyskoulun joukkue lähtee johtoasemista kilpailujen seuravaan päivään. Ammattitaidon SM-kilpailut Kuopiossa alkavat olla ensimmäisen päivän osalta ohi ja muidenkin lajien väliaikatilanteet varmistuvat iltaan mennessä.
 • Nana ja Habi voittoisina SAKUstars -kisoissa (julkaistu 20.4.2011)
  Lapin ammattiopiston opiskelija Nana Tytärniemi ja Habi Yawari pärjäsivät hienosti Joensuussa järjestetyissä SAKU ry:n kulttuurikilpailuissa. Kultaa tuli niin tanssiduona kuin yksintanssistakin.
 • Sosiaalialan aikuiskoulutusta (julkaistu 19.4.2011)
  Perhepäivähoitajan ammattitutkinto sekä Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivä-toiminnan ohjauksen ammattitutkinto.
 • Lapin ammattiopiston ja matkailuopiston koulutus kiinnostaa (julkaistu 28.3.2011)
  Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin päättyi 18. maaliskuuta. Nuorten koulutukseen hakeutuvien kiinnostus Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston koulutustarjontaa kohtaan on lisääntynyt.
 • Ammattistartin seurantaselvitys valmistunut (julkaistu 1.2.2011)
  Seurantaselvitys tuo esille, millaisia kokemuksia vuosina 2006 – 2009 Lapin ammattiopistossa ammattistartilla opiskelleilla nuorilla ja heidän vanhemmillaan on ollut koulutuskokeilusta. Selvitys kokonaisuudessaan löytyy liitteenä sivun alaosasta.
Toimitus

Nissinen Petteri
Puh. 020 798 4118

Jokinen Henna
Puh. 020 798 4113