vastaanottovirkailija.jpgVastaanottovirkailija

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Vastaanottovirkailijana toimit asiakaspalvelutehtävissä hotellin, kylpylän tai muun kohteen vastaanotossa. Otat vastaan varauksia, hoidat asiakkaiden tulo- ja lähtö-selvityksen sekä laskutuksen. Huolehdit  asiakastilastojen ylläpidosta ja muusta sovitusta raportoinnista. Esittelet ja myyt asiakkaille yrityksen muita tuotteita ja palveluita sekä opastat paikallisten matkailupalvelujen käytössä.

Voit työskennellä majoitusliikkeissä ja erilaisissa matkailu-, kokous-, kongressi-, kylpylä-, terveys- ja hyvinvointipalveluja tarjoavissa yrityksissä.

Vastaanottovirkailijalta vaaditaan kielitaitoa sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Nopeasti vaihtuvat asiakaspalvelutilanteet edellyttävät joustavuutta, stressinsietokykyä ja organisointitaitoja.

< Muut perustutkinnot

Tutkinnon muodostuminen

Ammatilliset tutkinnon osat

Pakolliset tutkinnon osat

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Vastaanoton asiakaspalvelu
     

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Á la carte -ruoanvalmistus
  • Á la carte -tarjoilu
  • Juomien myynti ja tarjoilu
  • Kahvilapalvelut
  • Kokouspalvelut
  • Majoitusliikkeen varaustoiminnot
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Tilaus- ja juhlaruokien tarjoilu
  • Työssäoppimisen jaksoilla myös muiden valinnaisten tutkinnon osien suorittaminen mahdollista.

 

Ammatillisessa peruskoulutuksessa tutkintoon sisältyy myös yhteisiä ja vapaasti valittavia tutkinnon osia.

Koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja!

Haku jatkuvan haun lomakkeella.

Koulutuspaikkakunnat: 

Kittilä - Rovaniemi