elintarvikkeidenvalmistaja.jpgElintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikealan perustutkinto

Ammattiosaamiseesi kuuluu tuotekehitystä, tuotteiden valmistusta ja myyntityötä. Lapissa on tarve saada koulutettuja henkilöitä elintarvikkeiden valmistukseen. Erikoistumalla lappilaisiin raaka-aineisiin ja jalostamalla niitä voit hankkia toimeentulon ja samalla kehittää koko Lappia.

Voit työskennellä esimerkiksi kaupassa tai teollisuudessa elintarviketuotannon valmistuksessa, myynnissä tai markkinoinnissa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Kuluttajien toiveet ja käyttäytyminen ohjaavat tuotteiden kysyntää ja tuotekehitystä. Elämyksellisyys, terveellisyys, eettisyys, ekologisuus ja vaivattomuus ovat ne ominaisuudet, joita tulevaisuuden kuluttaja toivoo ruoalta. Terveellisyys pysyy tärkeänä valintaperusteena.

< Muut perustutkinnot

Tutkinnon muodostuminen

Ammatilliset tutkinnon osat

Pakolliset tutkinnon osat

  • Elintarviketuotannossa toimiminen
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käyttöönotto
  • Elintarvikkeiden valmistus
     

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Elintarvikkeiden myymälätoiminnot
  • Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa
  • Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa
  • Pakkaustoiminnot
  • Varastointi ja lähettämötoiminnot
  • Elintarvikkeiden valmistus kansainvälisessä ympäristössä
  • Yrittäjyys elintarvikealalla
  • Lapin raaka-aineiden jalostaminen.
  • Työssäoppimisen jaksoilla myös muiden valinnaisten tutkinnon osien suorittaminen mahdollista.

 

Ammatillisessa peruskoulutuksessa tutkintoon sisältyy myös yhteisiä ja vapaasti valittavia tutkinnon osia.

Koulutuspaikkakunta:

Rovaniemi