leipurikondiittori.jpgLeipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto

Valmistat ruoka- ja kahvileipiä, kakkuja, leivoksia sekä muita asiakkaiden toivomusten mukaisia tuotteita. Perustuotteiden valmistuksen lisäksi kehittelet jatkuvasti uusia tuotteita. Työskentelet asiakkaiden parissa,  tiiminä työtoverien kanssa sekä osaajana tuotantoketjussa. Työympäristöt voivat vaihdella käsityövaltaisesta automatisoituun tuotantolaitokseen. Voit työskennellä erikokoisissa leipomoissa, kahvila-konditorioissa, paistopisteissä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä, pitopalveluyrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Leipuri-kondiittorina sinun on oltava taitava käsistäsi ja ahkera. Sinulla on hyvä makuaisti. Ymmärrät hygienian tärkeyden ja sopeudut vaihteleviin työaikoihin ja työtahtiin.

< Muut perustutkinnot

Tutkinnon muodostuminen

Ammatilliset tutkinnon osat

Pakolliset tutkinnon osat

  • Elintarviketuotannossa toimiminen
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käyttöönotto
  • Elintarvikkeiden valmistus
     

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Elintarvikkeiden myymälätoiminnot
  • Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa
  • Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa
  • Pakkaustoiminnot
  • Varastointi ja lähettämötoiminnot
  • Elintarvikkeiden valmistus kansainvälisessä ympäristössä
  • Yrittäjyys elintarvikealalla
  • Lapin raaka-aineiden jalostaminen.
  • Työssäoppimisen jaksoilla myös muiden valinnaisten tutkinnon osien suorittaminen mahdollista

 

Ammatillisessa peruskoulutuksessa tutkintoon sisältyy myös yhteisiä ja vapaasti valittavia tutkinnon osia.

Koulutuspaikkakunta: 

Rovaniemi