Etusivun jutut

Tältä sivulta löytyvät kaikki etusivun juttuina julkaistut tiedotteet.

 

Samuli Pirkkiö painnonoston euroopanmestariksi

Julkaistu: 8.9.2017

samuli_pirkkiö_2_web.jpg

Lapin ammattiopiston rakennusalan lehtori Samuli Pirkkiö voitti kultaa Ruotsin Hamnstadissa elokuun lopussa pidetyissä painonnoston masters EM-kilpailuissa. Opiskelijoilleen Samuli opastaa ammattitaidon lisäksi terveitä elämäntapoja ja päämääristä kiinni pitämistä.

 

 

Aitiopaikalle varastoalalle!

Julkaistu: 31.8.2017

DSC06295_web.jpg

Varastoalan työ ei yleensä suoranaisesti näy asiakkaalle. Se vaikuttaa kuitenkin merkittävällä tavalla yrityksen toimintaan, tehokkuuteen, tuottavuuteen ja ennen kaikkea asiakastyytyväisyyteen. Kouluttaja Sami Niskala kertoo alan työstä ja syyskuussa alkavista varastoalan oppisopimuskoulutuksista.

 

 

Ovet avoinna tulevaisuuteen

Julkaistu: 18.8.2017

ammattilukio_opiskelijat_web.jpg

Opintonsa aloittaneiden ammattilukiolaisten kotiväenilloissa keskustelutti ammatillisen koulutuksen muutos, lukio-opintojen ja ammatillisen yhteensovittaminen sekä nuorten tulevaisuuden suunnitelmat ja tavoitteet.

 

 

Aikoja varattavissa kauneudenhoito- ja parturi-kampaamopalveluihin

Julkaistu: 10.8.2017

parturi-kampaaja

Syksyn ensimmäinen asiakaspalvelupäivä kauneudenhoito- ja parturi-kampaamopalveluihin on 22.8. Katso täältä asiakaspalveluajat ja varaa oma aikasi!

 

 

Lukuvuoden aloitusajat

Julkaistu: 3.8.2017

kahvilla.jpg

Lukuvuosi alkaa uusilla opiskelijoilla keskiviikkona 9.8. ja jatkavilla opiskelijoilla maanantaina 14.8. Katso täältä tarkemmin uusien opiskelijoiden aloitusajat!

 

 

Opiskelua kesäauringon alla

Julkaistu: 22.6.2017

maalarit2_web.jpg

Voisiko mukavammin kesäpäivää viettää kuin ulkona kauniissa jokirantamaisemmassa mukavassa porukassa. Ja mikä parasta, samalla opinnot etenevät ja työkokemus karttuu kuin itsestään!

 

 

Näyttötutkinnolla täydennystä työkalupakkiin

Julkaistu: 19.6.2017

DSC00813_web.jpg

Jouni Väyrynen suoritti Lähiesimiestyön ammattitutkinnon työnsä ohella. Jo aiemmin esimiehenä toiminut myynnin ammattilainen sai koulutuksesta paljon uusia ideoita ja näkökulmia työnsä kehittämiseksi.

 

 

Yhteishaussa 2017 opiskelijoiksi hyväksytyt

Julkaistu: 15.6.2017

kahvilla.jpg

Ohessa nimilista Lapin ammattiopistoon, Lapin matkailuopistoon ja Lapin urheiluopistoon opiskelijaksi hyväksytyistä. Listalla on niiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun. Jos jäit ilman opiskelupaikkaa, voit edelleen hakea meille opiskelemaan. Lue lisää!

 

 

Itävallan vuorilla uutta oppimassa

Julkaistu: 8.6.2017

itävallassa.jpg

Lapin matkailuopiston opiskelijat Kittilästä ja Kolarista tekivät Erasmus+ Forest-Metsä-Wald -hankkeeseen liittyen opintomatkan Itävallan Türnitziin 20-29.5. Opiskelijat kirjoittivat matkastaan ja kokemuksistaan.

 

 

Matkailuopiston opiskelijat tutustuivat uusiin tiloihinsa

Julkaistu: 1.6.2017

DSC00292_web.jpg

Lapin matkailuopiston opiskelijat Rovaniemellä aloittavat ensi syksynä opintonsa Jokiväylän uusituissa ja laajennetuissa tiloissa, kun Toripuistikon ovet sulkeutuvat kesän aikana. Matkailuopiston opiskelijat tutustuivat uusiin tiloihin ja oppimisympäristöihin Jokiväylän toimipisteessä.

 

 

Tuoreet ammattilaiset

Julkaistu: 31.5.2017

valkoisetruusut.jpg

Lapin ammattiopistosta, Lapin matkailuopistosta ja Lapin oppisopimuskeskuksesta valmistuneiden tuoreiden ammattilaisten nimet löytyvät täältä. Huom! Listalla ovat vain sellaisten henkilöiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun.

 

 

Ammattitaidon SM-mitaleja roppakaupalla Lappiin - Noora on Taitajien Taitaja!

Julkaistu: 18.5.2017

voittajat_web.jpg

Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston opiskelijat kahmivat mitaleja mukaansa Helsingissä kisatuissa Taitaja2017 ammattitaidon suomenmestaruuskisoissa. Lopuksi, sokerina pohjalla, Noora Latvakoski palkittiin koko kilpailun voittajana, Taitajien Taitajana. Hän sai mukaansa kotiinviemisinä henkilöauton vuodeksi käyttönsä!

 

 

Yrittäjyyttä avoimin silmin ja ennakkoluulottomasti

Julkaistu: 10.5.2017

yrittäjyystaitajat_web.jpg

Ida Puurunen, Sanni Ristimella ja Linda Poikonen treenaavat Taitaja2017-finaalia varten. Yrittäjyyslajissa suomenmestaruuksista kisataan joukkueena.

 

 

Makeita kädentaitoja

Julkaistu: 9.5.2017

suklaa_web.jpg

Kondiittorilajin Taitaja-finalisti Anu Alatalo ja hänen valmentajansa Sigrid Müller harjoittelevat ensi viikon kisaa varten. Tämä kaksikko ei laske harjoitustunteja eikä kaihda pitkiä työpäiviä, kun kädentaitoja viimeistellään.

 

 

Tiellä huippuammattilaiseksi

Julkaistu: 5.5.2017

nojaa_autoon_2_web.jpg

Kuljetuslogistiikka-alan Taitaja-finalistimme Janne Jakkila on ajokeikalla. Tehtävänä on hakea Lapin ammattiopiston metsäkonetyömaalta ajokone takaisin koululle. Ajaessaan Janne kertoo opiskelustaan, kilpailutoiminnasta ja kuljetusalan työstä.

 

 

Opinnälkä vie putkiasentajan Taitaja-finaaliin

Julkaistu: 3.5.2017

putkiasentaja_web.jpg

Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteessä, LVI-hallin nurkassa, ahertaa Taitaja-finalistimme Jaakko Vähäsarja. Jaakko harjoittelee omassa harjoitustilassaan kilpailutehtäviä parin viikon päästä olevaa finaalia varten.

 

 

Juhlapuku satavuotiaalle Suomelle

Julkaistu: 28.4.2017

ompelijat_web.jpg

Lapin ammattiopiston vaatetusalan opiskelijat Katriina Ruokanen ja Elina Lahtela valmistautuvat Taitaja2017-finaaliin, joka pidetään Helsingissä toukokuussa. Viimeistelyharjoituksiin kuuluu molemmilla kilpailutyönä olevan iltapuvun valmistusta.

 

 

Hyisiä kokemuksia ja huimia elämyksiä

Julkaistu: 13.4.2017

kellunta2_web.jpg

Lapin matkailuopiston toisen vuosikurssin opiskelijat pulahtivat avantoon pakkasiltana Rovaniemen Joutolammella. Muu opiskelijaryhmä lukuun ottamatta oppaana toiminutta Emilia Ollilaa kokeili ice-floatingia ensimmäistä kertaa.

 

 

Matkalla Taitaja-finaaliin

Julkaistu: 10.4.2017

matkailufinalistit_web.jpg

Lapin matkailuopiston kisanelikko matkustaa toukokuussa Helsinkiin Taitaja2017 finaaliin. Kirkastavatko Noora ja Ulriika viimevuotisen hopeamitalinsa kultaiseksi, ja miten käy ensikertalaisten Ainon ja Emilian?

 

 

Autoasentaja kirittää lähihoitajaa

Julkaistu: 31.3.2017

Noora Kursu web.jpg

Noora Kursu opiskelee lähihoitajaksi ja Tomi Laitinen autoasentajaksi Lapin ammattiopistossa. Heidän opiskeluympäristönsä ovat hyvin erilaiset, mutta vapaa-ajalla he molemmat viihtyvät kelkan sarvissa ja kirittävät toisiaan snowcross-radalla. Talven kisakauden viikonloput kuluvat tältä kaksikolta kelkkakisoja kiertäessä.

 

 

Metsä jalkautui kaupunkiin

Julkaistu: 21.3.2017

harvesteri_web.jpg

Maailman metsäpäivän kunniaksi Lapin ammattiopiston metsäala sekä luonto- ja ympäristöala tulivat päiväksi keskelle kaupunkia

 

 

3D-teknologia puusepän hyppysissä

Julkaistu: 2.3.2017

Puuseppä_vinokaappi_nettiin.jpg

Puuseppä ei tee pelkästään käsityötä, eikä materiaalina ole aina välttämättä puu. Nykypäivänä työhön kuuluu muun muassa 3D-teknologia, joka tuo alalle paljon monipuolisia mahdollisuuksia.

 

 

Hyppää Jenny hyppää!

Julkaistu: 22.2.2017

Jenny_uutiseen.jpg

Jenny Rautionaho on maalariopiskelija, jolla ei mene korkeissakaan paikoissa pupu pöksyyn. Hän on nimittäin harrastanut mäkihyppyä jo 16 vuotta, ja tällä viikolla hän hyppää Lahden MM-kisojen karsinnoissa Suomen naisten maajoukkueessa.

 

 

Muille maille lentokoneita korjaamaan

Julkaistu: 20.2.2017

lentsikkapojat_uutiseen.jpg

Lentokoneasennuksen opiskelijat Jere ja Jouni hyppäävät ensi kesäksi unkarilaisen lentokonekorjaamon palvelukseen. Samalla opinnot etenevät ja työkokemusta karttuu.

 

 

Koulutuscafé-tapahtumat Tunturi-Lapissa

Julkaistu: 5.1.2017

kahvin paikka vaaka 2.jpg

Oletko kiinnostunut opiskelusta Levillä, Kittilässä, Kolarissa tai muualla Tunturi-Lapin alueella? Piipahda kahville Koulutuscafé-tapahtumiimme niin kerromme lisää!

 

 

Matkailuopiston opiskelijat tarjoilevat itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla

Julkaistu: 5.12.2016


Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilussa nähdään lappilaisten opiskelijoiden ammattiosaamista. Kaksikymmentä Lapin matkailuopiston opiskelijaa Rovaniemeltä osallistuu juhlavastaanoton tarjoiluun 6.12. pidettävässä juhlassa.

 

 

Eteenpäin-messuilla tietoa ja kilpailua!

Julkaistu: 26.10.2016

edulappimessu.jpg

Tule tutustumaan ammatillisen koulutuksen tarjontaamme Eteenpäin-messuilla Lappia-talolla 26.-27.10. Messut ovat avoinna keskiviikkona klo 9-17 ja torstaina klo 9-16. Osallistu myös kilpailuumme ja tunnista ammattilaisten työkalut! Voit voittaa bluetooth-kaiuttimen!

 

 

Tempaus ammatillisen koulutuksen puolesta 22.8. klo 12

Julkaistu: 12.8.2016

yrityspäättäjien_mielikuvat.jpg

Rovaniemen Lordin aukiolla sekä maakuntien toimipisteiden piha-alueilla tempaistaan ammatillisen koulutuksen puolesta 22. elokuuta. Tule mukaan auttamaan amista!

 

 

Yhteishaussa 2016 opiskelijoiksi hyväksytyt

Julkaistu: 16.6.2016

opiskelijatytto.jpg

Ohessa nimilista Lapin ammattiopistoon, Lapin matkailuopistoon ja Lapin urheiluopistoon opiskelijaksi hyväksytyistä. Listalla on niiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun. Jos jäit ilman opiskelupaikkaa, voit edelleen hakea meille opiskelemaan. Lue lisää!

 

 

Ammattiopisto ja urheiluopisto mukana Arctic Business Racessa

Julkaistu: 21.4.2016

Starttipajan Anne ja Jari.jpg

Amerikkalaisen tositelevisio-sarja Amazing Racen innoittamana Rovaniemen opiskelijat saavat tänä keväänä uuden kisatapahtuman, joka käydään Lordin aukiolla ja Likiliikkeissä perjantaina 29. huhtikuuta kello 12–15. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet Lapin ammattiopisto ja Lapin urheiluopisto sekä nuorten yrittäjien muodostama joukkue RoiHubilta.

 

 

Voita 3 kg suklaata!

Julkaistu: 18.1.2016

kilpialusuklaa.jpg

Edulapilla on nyt aika makea kisa käynnissä! Ota kuva TYÖKALUSTA, lataa se Instagramiin tai Facebookiin hästägeillä #edulappi ja #yhteishaku2016 ja voita suklaaläjä!